Een babynaam bedenken is leuk, maar kan ook lastig zijn. De babynamen-zoekfunctie op deze pagina kan je helpen en inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen. Weet je het geslacht van je baby al? Ga dan direct naar de pagina voor jongensnamen of meisjesnamen.

Zoek een naam en de betekenis

Vind babynamen

Zoek naam op alfabet


Zo vind je de mooiste babynaam

Een babynaam kiezen is een lastige, maar vooral ook leuke keuze. Meestal maak je deze keuze tijdens je zwangerschap. Misschien weet je het geslacht van je baby al en ben je op zoek naar inspiratie. Ga dan direct naar jongensnamen of meisjesnamen. Als je het geslacht nog niet weet, kunnen de unisexnamen voor inspiratie zorgen.

Weet jij al welke babynamen jouw kindje(s) krijgen of heb je een leuke voornaam gevonden? Vul dan de naam in en ontdek de populariteit, herkomst en betekenis van jouw favoriete naam.

Babynaam kiezen

Heb je nog geen naam voor je baby? Laat je dan inspireren en op weg helpen met de babynamen-zoekfunctie hierboven. Zo vind je de mooiste babynaam tussen zo’n 4.000 namen. Je kan hierbij filteren op onder andere populariteit, lengte en herkomst. Op deze manier vind je een babynaam die helemaal bij jullie past.

Heb je geen voorkeuren? Laat je dan verrassen met een willekeurige naam! Vind meer tips voor het kiezen van een babynaam >>

Populaire babynamen

Onder de zoekfunctie vind je de 10 populairste meisjesnamen en de 10 populairste jongensnamen van het afgelopen jaar.

Zoek een babynaam op alfabet

Wil je dat de naam van je baby met een bepaalde letter begint? Maak dan gebruik van de functie om op alfabet te zoeken. Klik op de letter en ontdek alle namen die met deze letter beginnen.

Alles over de naam van je baby

Iedere babynaam heeft een eigen pagina met onder andere de volgende informatie:

  • De populariteit van de naam in het afgelopen jaar
  • Waar de naam vandaan komt (herkomst) en eventueel waarvan de naam een afgeleide is
  • De betekenis van de naam
  • Of anderen de naam mooi vinden en welke kenmerken zij bij de naam vinden passen
  • Hoeveel jongens en/of meisjes de naam de afgelopen jaren hebben gekregen
  • Het aantal personen in Nederland met de naam
  • Namen die erop lijken

Meer namen voor je baby

Het kan best lastig zijn om tussen die duizenden namen dé voornaam voor je baby te vinden. Misschien helpt het om in een van de soorten namen hieronder te zoeken.

Islamitische babynamen

Binnen de islam speelt de betekenis van namen een extra grote rol. Namen worden gezien als een soort versiering. Daarom is het belangrijk dat een naam een positieve betekenis heeft. Ontdek de mooiste islamitische namen mét hun betekenis.

Bijbelse babynamen

Ook de Bijbel kan voor genoeg inspiratie voor jongensnamen en meisjesnamen zorgen. Het staat vol zeldzame, maar ook populaire babynamen. Wist je dat een heleboel babynamen zijn afgeleid van Bijbelse namen?

Korte jongensnamen en meisjesnamen

Een grote trend onder babynamen is nog altijd die van de korte en stoere namen. Veel populaire jongensnamen en meisjesnamen hebben maar een of twee lettergrepen en bestaan uit maximaal vier letters.

Italiaanse namen

Zoek je een naam met een internationaal gevoel? Kies dan bijvoorbeeld voor een Italiaanse naam. Italiaanse namen hebben een mooie klank en zijn in Nederland vaak uniek. Perfect als je een originele naam voor je baby zoekt.

Scandinavische namen

Ook bij onze noorderburen vind je de mooiste babynamen. Van IJslandse tot Noorse babynamen: Scandinavische namen zijn helemaal in. Ze passen ook nog eens goed binnen de trend van korte en stoere namen.

Originele babynamen

Wil je dat je kind een originele naam heeft die je niet vaak in je omgeving hoort? Dan kan je voor leuke namen ook zoeken tussen de zeldzame namen. Deze zijn bijvoorbeeld een variant op een bekende naam, komen uit het buitenland of zijn door ouders zelf bedacht.