Lio

Lio is afgeleid van Leo

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Lio
  • babynamen_card_with_name Lio
  • babynamen_card_with_name Lio
  • babynamen_card_with_name Lio
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Lio?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Lio

35%
77%
 3%
39%
7%
23%

Welke kenmerken vind je bij Lio passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Lio

Lio is een Griekse of Latijnse unisexnaam die is afgeleid van de naam Leo. Deze naam is mogelijk afgeleid van het Latijnse woord ‘leo’ of het Griekse woord ‘leoon’, die allebei ‘leeuw’ betekenen.

Aantallen en varianten Lio

De naam Lio wordt steeds vaker gegeven aan jongens en meisjes. Daar heeft de Nederlandse rapper Lil’ Kleine veel invloed op gehad. In 2019 werd hij vader van een zoon die hij de naam Lío gaf.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Lio

Lio is afgeleid van Leo. Leo Tolstoj (1828-1910) is een Russische auteur. Hij is bekend geworden met zijn meesterwerken Oorlog en vrede (1865-1869) en Anna Karenina (1877).

In Oorlog en vrede beschrijft hij verschillende gebeurtenissen onder het Russische volk uit de periode 1805 tot 1812, toen Napoleon probeerde Rusland te veroveren. Tolstoj wisselt beschrijvingen van het dagelijks leven van de hoofdpersonen af met beschrijvingen van veldslagen en andere grote gebeurtenissen.

Anna Karenina gaat over Anna, die getrouwd is met de hooggeplaatste ambtenaar Aleksej Aleksandrovitsj Karenin, maar verliefd wordt op graaf Vronski. Een belangrijk thema in het boek is de verhouding tussen liefde en eerlijkheid tegenover anderen en tegenover jezelf.

Namen die lijken op Lio

Lee, Leoni, Leontien, Leontina, Leontine, Leon, Leona, Leonie

Bekijk ook deze namen

Bo, Noah, Isa, Quinn, Dani, Puck, Sam, Sanne, Jayden, Luca