Lees in onze babykalender hoe je baby zich ontwikkelt en hoe jouw leven als kersverse ouder eruit ziet. Vul de geboortedatum van je baby in en ga direct naar zijn week of maand.

Ontwikkeling baby

De eerste 6 maanden

In de eerste 6 maanden van je baby’s leven gebeurt er heel veel. Na de geboorte komt je baby in een voor hem nieuwe wereld, terwijl hij eigenlijk nog niets anders kan dan slapen en eten. Ook voor jou zal het leven als ouder even wennen zijn. Omdat er zoveel gebeurt en alles nieuw is behandelen we de eerste 6 maanden per week. Zo kan je in onze babykalender precies lezen wat je baby en jou te wachten staat.

Ontwikkeling baby van maand tot maand

Na de eerste 6 maanden is je baby al flink gegroeid en heeft hij veel geleerd. Ook jij bent als ouder waarschijnlijk al behoorlijk aan je nieuwe rol gewend geraakt. Dat neemt niet weg dat hij snel blijft groeien en nog veel meer leert. De komende maanden staan voor je baby en jou een hoop bijzondere momenten en mijlpalen te wachten. Zo leert hij bijvoorbeeld zitten, kruipen, staan en misschien zelfs al lopen. Lees per maand welke mijlpalen je kan verwachten en wat jij kan doen om je baby’s ontwikkeling te stimuleren.

Toelichting babykalender

Ben je bij het lezen van de weken en maanden in deze babykalender bewust dat iedere baby uniek is en zich op zijn eigen tempo ontwikkelt. De informatie is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Te vroeg geboren baby’s lopen vaak iets achter. Als je baby op meerdere vlakken achterloopt is het verstandig dit te bespreken op het consultatiebureau. Ook iedere ouder zal het ouderschap anders beleven. Onze informatie is dan ook vooral bedoeld om je een idee te geven wat er per week of maand ongeveer gebeurt.