Lees in de zwangerschapskalender hoe je baby groeit, hoe je lichaam verandert en waar je allemaal aan moet denken tijdens je zwangerschap. Vul je uitgerekende datum in en ga direct naar je zwangerschapsweek.

Snel naar mijn week

Of bereken je uitgerekende datum

Jij in week… van je zwangerschap

In de Zwangerschap van week tot week behandelen we (hoe verrassend) per week welke ontwikkelingen je baby ondergaat, wat er aan je lichaam en in je leven verandert, en geven we tips over praktische zaken.

Toelichting Zwangerschapskalender

Houd er bij het lezen van de weken in deze zwangerschapskalender rekening mee dat iedere baby net iets anders groeit en ontwikkelt. Ook iedere zwangerschap is anders en iedere vrouw zal deze anders beleven. Onze informatie is dan ook vooral bedoeld om je een idee te geven wat er per week ongeveer gebeurt.

Zwangerschap van maand tot maand

Zwangerschapskalender per trimester

De zwangerschapskalender wordt opgedeeld in 3 trimesters. Ieder trimester duurt 3 maanden en staat voor een fase in je zwangerschap. Ga naar de zwangerschap per trimester.

Eerste trimester

De eerste 3 maanden van je zwangerschap zit je in het eerste trimester. In dit trimester kan je last krijgen van zwangerschapskwaaltjes door een veranderde hormoonhuishouding. Je hebt in deze fase nog niet echt een zwangerschapsbuik. Lees alles over het eerste trimester.

Tweede trimester

Maand 4 tot maand 6 van je zwangerschap wordt ook wel het tweede trimester genoemd. Voor veel vrouwen is dit het meest ‘comfortabele’ trimester van de zwangerschapskalender. Lees alles over het tweede trimester.

Derde trimester

De laatste 3 maanden van je zwangerschap zit je in het derde trimester van de zwangerschapskalender. Je buik wordt in dit trimester zo groot dat het een handicap begint te worden. Daarnaast krijg je last van nieuwe zwangerschapskwalen. Gelukkig is dit het laatste trimester! Lees alles over het derde trimester.