Lees in de zwangerschapskalender hoe je baby groeit, hoe je lichaam verandert en waar je allemaal aan moet denken tijdens je zwangerschap. Vul je uitgerekende datum in en ga direct naar je zwangerschapsweek.

Snel naar mijn week

Of bereken je uitgerekende datum

Jij in week… van je zwangerschap

In de Zwangerschap van week tot week lees je per week de ontwikkelingen van je baby, wat er aan je lichaam en in je leven verandert en welke praktische zaken je kan regelen.

Naast handige informatie vind je ook buikfoto’s van andere zwangere vrouwen. Zo ontdek je hoe verschillend een zwangere buik er per week uit kan zien. Ook kan je je baby in 3D bekijken. Door de polls ontdek je hoe andere vrouwen hun zwangerschap beleven en met de quizvragen leer je meer over zwanger zijn. Met de handige to-dolijsten vergeet je niks te regelen en dankzij de symptomenrijtjes weet je welke kwalen je kan verwachten.

Goed om te weten bij de Zwangerschapskalender

Denk er bij het lezen van deze zwangerschapskalender aan dat iedere baby uniek is. Hierdoor verschilt de groei en ontwikkeling per baby. Ook iedere zwangerschap is anders en iedere vrouw kan deze anders beleven. De informatie geeft je een idee van wat er per week ongeveer gebeurt en wat je kan verwachten.

Zwangerschap van maand tot maand

Zwangerschapskalender per trimester

De zwangerschapskalender is opgedeeld in drie trimesters. Ieder trimester duurt drie maanden en staat voor een fase in je zwangerschap. Ga naar de zwangerschap per trimester.

Eerste trimester

De eerste 3 maanden van je zwangerschap zit je in het eerste trimester. In dit trimester kan je last krijgen van zwangerschapskwaaltjes door een veranderde hormoonhuishouding. Je hebt in deze fase nog niet echt een zwangerschapsbuik. Toch kan je je al flink zwanger voelen. Lees meer over het eerste trimester.

Tweede trimester

Maand 4 tot en met maand 6 van je zwangerschap wordt ook wel het tweede trimester genoemd. Voor veel vrouwen is dit het meest ‘comfortabele’ trimester van de zwangerschap. Lees meer over het tweede trimester.

Derde trimester

De laatste 3 maanden van je zwangerschap zit je in het derde trimester van de zwangerschapskalender. Je buik wordt in dit trimester zo groot dat deze flink in de weg kan gaan zitten. Daarnaast krijg je waarschijnlijk last van nieuwe zwangerschapskwalen. Gelukkig kan je in dit laatste trimester ook genieten. Bijvoorbeeld van een mooie ronde zwangerschapsbuik en de schopjes van je baby. Lees meer over het derde trimester.

Vaderschapskalender

Niet alleen jouw leven gaat er anders uitzien nu je zwanger bent. Ook dat van je partner verandert. Hij of zij is dan misschien niet zwanger, maar heeft wel te maken met een zwangere vrouw en alles wat daarbij komt kijken. Kwalen, echo’s, afspraken bij de verloskundige en alle praktische zaken die geregeld moeten worden.

Partners zijn evengoed betrokken bij de ontwikkeling en opvoeding van hun kind. Dit kan al beginnen bij de zwangerschap. Daarom is er nu speciaal voor (aanstaande) vaders en meemoeders de vaderschapskalender. Hierin lees je alles over de ontwikkeling van je baby, de zwangerschap van je partner en wat je allemaal moet regelen.

Ga naar de vaderschapskalender >>