37 weken zwanger

Voldragen en angstige dromen

De ontwikkeling van de embryo na 37 weken zwanger

Na 37 weken zwangerschap is je baby voldragen. Dat betekent dat hij klaar is voor zijn geboorte. Jij kan juist angstige dromen hebben over deze geboorte of het toekomstige ouderschap. Wees gerust, het komt allemaal goed!

Je baby is zo groot als een..

Je baby is na 37 weken zwanger zo groot als een snijbiet
48,4 cm 2700 gram
  • zo groot als een snijbiet
  • zo zwaar als een pasgeboren lammetje
  • oefent met eten door op zijn duim te zuigen

Je bent nu..

Je buik na 37 weken zwanger
Uitgerekende datum is tussen 6 en 12 oktober
  • 259 tot 265 dagen zwanger
  • in je negende maand
  • in het derde trimester

Je baby in week 37 van je zwangerschap

Dat je baby aan het eind van deze week voldragen is betekent niet dat hij stopt met groeien. Ook deze week komt hij nog een paar honderd gram aan. Dat je baby voldragen is betekent wel dat hij klaar is voor het leven buiten de baarmoeder. Als hij nu geboren wordt is de kans groot dat hij gezond is. Gefeliciteerd!

Je baby is druk bezig met zijn voorbereidingen voor het leven in zijn nieuwe omgeving. Hij oefent zijn ademhaling door het in- en uit’ademen’ van vruchtwater. Ook andere vaardigheden die straks nodig zijn worden getraind. Zo zuigt hij bijvoorbeeld op zijn duim. Het zuigen helpt hem straks bij het verkrijgen van zijn eerste maaltijd.

Jij in week 37 van je zwangerschap

Na 37 weken mag je thuis bevallen

Hoewel het nog 3 weken duurt tot je uitgerekende datum, is je baby aan het eind van week 37 voldragen. Als je zwangerschap zonder complicaties is verlopen mag je vanaf dat moment ook thuis bevallen. De bevalling kan nu ieder moment gebeuren, maar het kan ook zomaar zijn dat je baby nog een paar weken op zich laat wachten.

Met de bevalling in het vooruitzicht is het belangrijk om goed je rust te pakken. Bovendien zal je na de geboorte een tijd lang geen fatsoenlijke nachtrust meer krijgen. Helaas slapen de meeste vrouwen juist nu slecht. Grrr! Door je buik lukt het maar niet om comfortabel te liggen. En als je eindelijk in slaap valt is de kans groot dat je angstige dromen hebt over de bevalling of het ouderschap. Dat slaapt ook niet echt lekker.

37 weken zwanger, babyfoon

Babyfoon

Een babyfoon is straks onmisbaar. Al jaren is de Alecto DBX-88 ECO één van de best beoordeelde en meest verkochte babyfoons van Nederland. Doordat de babyfoon werkt met behulp van digitale DECT-technologie is deze 100% storingsvrij!

Meer informatie

Tip bij 37 weken zwanger

37 weken zwanger, hoe omgaan met kraambezoek

Na de bevalling komt er een hoop op je af. Onder andere kraambezoek. Natuurlijk ben je trots en wil je de kleine aan iedereen laten zien. Vergeet echter niet dat je pasgeboren baby en jij de rust dan goed kunnen gebruiken. Denk daarom vast na hoe je om wilt gaan met kraambezoek. Probeer in ieder geval het bezoek in de eerste weken te beperken.

Volgende week

38 weken zwanger

De laatste voorbereidingen en het grote wachten

Naar 38 weken zwanger