Podcast bij 37 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 37 weken zwanger - deel 1. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

37 weken zwanger deel 1: alles over het moment suprême; de bevalling

Je bent 37 weken zwanger: een grote mijlpaal. Vanaf nu kan je kindje elk moment komen. Dide begint toch wel een beetje zenuwachtig te worden voor de bevalling. Daarom bespreken we in twee delen uitgebreid hoe een bevalling verloopt. Deze aflevering: van de bevaltas tot persdrang.

De eerste verlofweek van Dide zit erop en langzaam begint ze te begrijpen waarom je het zwangerschapsverlof nodig hebt. Ze is erachter gekomen dat ze toch nog wel wat dingen moet regelen. Bijvoorbeeld: babykleertjes in maat 50. En hoe gaat het eigenlijk met haar partner Daan?


Download de 24Baby app en blijf op de hoogte

Wil jij over alles rondom je zwangerschap, baby en bevalling op de hoogte zijn? Download dan nu de 24Baby-app en mis niets!

Download nu >>

Dide wil graag thuis bevallen. Toch is het verstandig om een vluchttas (of bevaltas) klaar te zetten, voor het geval dat. Heeft zij deze al klaar staan? En wat doe je er eigenlijk allemaal in? Dat vind je in deze handige lijst van 24Baby.nl. Ook geven Roos en Renée nog wat extra tips.

Nu je 37 weken zwanger bent, komt de bevalling steeds dichterbij. Maar hoe verloopt de bevalling eigenlijk? Verloskundige Maartje loodst je door alle fases van dit bijzondere moment. Van de eerste voortekenen tot de actieve fase van de bevalling én de persdrang. Ook bespreken we hoelang een bevalling gemiddeld duurt en wanneer het moment is om naar het ziekenhuis te gaan (als je in het ziekenhuis wil bevallen). En hoelang moet je eigenlijk persen voordat je jouw kindje in je armen hebt? Je hoort het in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app