41 weken zwanger

Na de uitgerekende datum en leuke dingen

Wist je dat ongeveer de helft van alle vrouwen na de uitgerekende datum bevalt? Met 41 weken zwangerschap ben je dus nog geen uitzondering. Het is echter ook niet vreemd dat je ongeduldig begint te worden. Blijf leuke dingen doen, door naar de klok te staren gaat de tijd niet sneller!

Je baby is zo groot als een..

Je baby is na 41 weken zwanger zo groot als jackfruit
51,1 cm 3.580 gram
  • zo groot als jackfruit
  • zo zwaar als een gans
  • hersenen blijven groeien

Je bent nu..

Je buik na 41 weken zwanger
Uitgerekende datum is tussen 10 en 16 juli
  • 287 tot 293 dagen zwanger
  • in je tiende maand
  • in het derde trimester

Je baby in week 41 van je zwangerschap

Je baby heeft besloten om langer dan de uitgerekende datum in je baarmoeder te blijven. Dit is niks om je zorgen over te maken. Ongeveer de helft van alle baby’s wordt namelijk na de uitgerekende datum geboren. Doorgaans is dit niet schadelijk voor je baby (en voor jou). En hoezo is je baby trouwens niet op tijd? Je kan ook zeggen dat de uitgerekende datum niet juist was.

In deze week groeit je baby niet zo veel meer. Gelukkig maar, de bevalling is al zwaar genoeg na (minimaal) 41 weken zwangerschap!

Jij in week 41 van je zwangerschap

Thee drinken met vriendin na 41 weken zwanger

Je telt al maanden af naar je uitgerekende datum. De dag dat je kleine geboren wordt. En als die dag dan eindelijk daar is…gebeurt er niks. Ja, jij met een gigantische buik op de bank. Ok, je weet dat minder dan 5% van de zwangere vrouwen daadwerkelijk op de uitgerekende datum bevalt, maar je bent zo benieuwd naar je baby!

Helaas kunnen we de tijd niet sneller laten gaan. Je zal dus nog even geduld moeten hebben. Dat betekent niet dat je geen leuke dingen meer kan doen! Goed, er zijn dingen die nu niet meer kunnen, maar een kop thee drinken met je moeder of vriendinnen kan zeker nog wel. Blijf dus gewoon afspreken, niemand zal het je kwalijk nemen als je afzegt omdat je bevalling is begonnen… Ja, dat moment zal binnen nu en 2 weken zeker komen!

41 weken zwanger - aanbiedingen en acties

Koopjes jagen

Als je toch moet wachten tot het moment van de bevalling, dan kan je net zo goed lekker (online) shoppen. Wij houden de beste aanbiedingen, actuele kortingscodes en leukste winacties voor je bij.

Bekijk acties

Tip bij 41 weken zwanger

41 weken zwanger, wachten op de bevalling

Jij bent niet de enige die ongeduldig is, ook je omgeving wacht op het kleine wondertje. Het is een fijne gedachte dat zoveel mensen met je meeleven, maar je kan ook gek worden van alle berichtjes en belletjes. Spreek daarom af dat geen nieuws, geen nieuws is. Zodra je baby geboren is, zal jij hen op de hoogte brengen.

Volgende week

42 weken zwanger

Extra alert en eventueel de bevalling inleiden

Naar 42 weken zwanger