Zwanger worden tips

Zwanger worden tips

Je wilt zwanger worden. Maar nu? Je wilt dat je kansen op een zwangerschap en een gezond kind zo groot mogelijk zijn. Ook wil je je optimaal voorbereiden op de komst van een baby. Hieronder lees je de belangrijkste tips waar je rekening mee moet houden als je zwanger wilt worden.

Onze top 10 zwanger worden tips

Tip 1: Slik foliumzuur

Voor de vroege ontwikkeling van een ongeboren kind is foliumzuur erg belangrijk. Begin zodra je probeert zwanger te worden met het slikken van foliumzuur.

Tip 2: Eet gezond en gevarieerd

Door gezond en gevarieerd te eten vergroot je de kans dat jij zwanger wordt. In het geval dat je zwanger bent geworden krijgt je baby zo ook gelijk de juiste voedingsstoffen binnen. Gebruik in ieder geval geen drugs, rook niet en drink geen alcohol. Wees ook voorzichtig met het gebruik van medicijnen. Lees alles over de juiste voeding als je zwanger wilt worden.

Tip 3: Zit goed in je vel

Naast goede voeding is het belangrijk dat je goed in je vel zit. Een stabiele relatie en een niet te stressvol bestaan vergroten de kans op gezond zwanger worden.

Tip 4: Sport, maar overdrijf niet

Lichaamsbeweging is goed voor je en heeft verschillende positieve effecten. Het is goed voor je gezondheid en vergroot zo je kans om zwanger te worden. Overmatig sporten kan echter jouw vruchtbaarheid aantasten. Overdrijf dus niet.

Tip 5: Bereid je voor op de komst van een baby

Niet iedere woning is geschikt voor een baby. Ook niet iedere baan valt te combineren met een baby. Weet jij welke kosten er zijn als je een kind hebt? Een goede voorbereiding op je zwangerschap is dus belangrijk.

Tip 6: Ken je vruchtbare dagen

Iedere cyclus heb je een aantal vruchtbare dagen. Deze dagen liggen vlak voor en tijdens de dag van je eisprong. Met een ovulatietest kan je erachter komen wanneer deze is. Verhoog je kans om snel zwanger te worden nog verder door de beste vrij tips op te volgen.

Tip 7: Wanhoop niet te snel

De meeste stellen worden niet zwanger binnen de eerste 3 maanden. Zelfs na een jaar is het 1 op de 10 gezonde, jonge stellen niet gelukt. Wanhoop dus niet te snel en lees alles over de kans om zwanger te worden.

Tip 8: Verhoog de kwaliteit van je partner zijn zaad

Het kan goed voorkomen dat de man wel vruchtbaar is, maar de kwaliteit van zijn sperma niet optimaal is. Lees meer over het verbeteren van de kwaliteit van het zaad.

Tip 9: Verhoog de kans op een succesvolle eisprong

Voor een bevruchting is het nodig dat er een eisprong plaatsvindt. Hiervoor is het belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Lees alles over het verhogen van de vruchtbaarheid van de vrouw.

Tip 10: Neem contact op met je huisarts als het na een jaar nog niet is gelukt

Het is mogelijk dat jij of je partner onvruchtbaar of verminderd vruchtbaar zijn. Als het na een jaar nog niet gelukt is om zwanger te worden, is het daarom verstandig om een afspraak te maken met je huisarts. Lees alles over verminderde vruchtbaarheid man en verminderde vruchtbaarheid vrouw.

ADVERTENTIE