Bekijk duizenden jongensnamen met hun betekenis, populariteit, herkomst en de mening van anderen. De babynamen-zoekfunctie op deze pagina kan je helpen en inspireren bij het maken van een keuze tussen alle jongensnamen. Weet je het geslacht nog niet? Bekijk dan ook eens de pagina met meisjesnamen of met alle babynamen.

Zoek een jongensnaam en de betekenis

Vind jongensnaam

Zoek jongensnaam op alfabet


Zo vind je de leukste jongensnaam

Een jongensnaam kiezen is een leuke, maar misschien ook lastige keuze. Weet jij al welke jongensnaam je baby krijgt of heb je een leuke naam gevonden? Vul deze in en ontdek de populariteit, herkomst en betekenis van jouw favoriete naam.

Weet jij het geslacht van je baby nog niet? Kijk dan ook eens bij meisjesnamen, unisexnamen of de pagina met alle babynamen.

Weet jij al welke jongensnaam jouw baby krijgt of heb je een leuke naam gevonden? Vul dan de naam in en ontdek de populariteit, herkomst en betekenis van jouw favoriete naam.

Mooie jongensnaam kiezen

Heb je nog geen naam voor je baby? Laat je dan inspireren en op weg helpen met de babynamen-zoekfunctie hierboven. Hiermee vind je ruim 4.000 namen, waarvan 1.500 jongens- en unisexnamen. Je kan onder andere filteren op begin- en eindletters, lengte en kenmerk. Op deze manier vind je een leuke jongensnaam die helemaal bij jullie past.
Weet je nog niet goed waarnaar je op zoek bent? Laat je dan verrassen met een willekeurige naam! Vind meer tips voor het kiezen van een babynaam >>

Populaire jongensnamen

Onder de zoekfunctie vind je de 20 meest populaire jongensnamen van het afgelopen jaar. Benieuwd naar de populairste meisjesnamen? Bekijk de 20 populairste meisjesnamen van vorig jaar >>

Zoek een jongensnaam op alfabet

Misschien wil je je zoon een naam met een bepaalde letter geven. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar leuke jongensnamen met een J? Maak dan gebruik van de functie om op alfabet te zoeken. Klik op de letter en ontdek alle jongensnamen die met die letter beginnen.

Populaire namen voor jongens

De afgelopen jaren zijn de volgende trends onder jongensnamen te zien:

Korte jongensnamen

De populairste jongensnamen zijn kort en bevatten gemiddeld een of twee lettergrepen en maar drie tot vijf letters. Bekijk de populairste korte jongensnamen >>

Stoere jongensnamen

Namen met een stoer karakter zijn in. Vaak zijn het korte jongensnamen of gaat het om Engelse jongensnamen. Denk aan James, Liam en Finn. Bekijk meer stoere jongensnamen >>

Originele jongensnamen

Ga jij voor een populaire naam of juist voor een zeldzame babynaam? Steeds meer ouders kiezen voor een originele en unieke jongensnaam die niet in de top 100 van populaire jongensnamen staat.

Hippe jongensnamen uit het buitenland

Namen uit andere landen zijn ook populair. Denk hierbij aan Arabische, Scandinavische of Engelse jongensnamen. Toch blijven ook Nederlandse jongensnamen in trek.

Bijzondere jongensnamen

Bij het uitzoeken van een naam let je misschien ook op de betekenis ervan. Het is dan extra speciaal om een naam met een mooie betekenis te kiezen. Laat je bijvoorbeeld inspireren door Bijbelse of islamitische jongensnamen.