2 weken zwanger

2 weken zwanger

Je vruchtbare dagen & de eisprong
WEEK 1 ZWANGER WEEK 3 ZWANGER

Ook bij 2 weken zwanger, ben je eigenlijk nog helemaal niet zwanger. Dit heeft te maken met de telling van de zwangerschapsweken. Hoe dit precies zit, lees je in het blog over het grote zwangerschapsduur mysterie. Dit is de week van je vruchtbare dagen en de eisprong.

Je baby in week 2 van je zwangerschap

Je bent nog niet zwanger en je baby bestaat dus nog niet. Het moment van bevruchting komt wel steeds dichterbij. Aan het eind van week 2 vindt je eisprong plaats. Hierbij komt een rijpe eicel vrij die in het begin van week 3 bevrucht zal worden door een spermacel.

De kans is groot dat je aan het eind van week 2 de seks hebt gehad die vooraf ging aan de bevruchting. Dit komt doordat de spermacellen een lange reis moeten afleggen om bij de eicel te komen. Op deze manier liggen zij klaar in je eileider op het moment dat de rijpe eicel vrijkomt. Je meest vruchtbare dagen liggen dan ook in de twee dagen voor de ovulatie tot het moment van ovuleren zelf.

Jij in week 2 van je zwangerschap

Bij 2 weken zwanger vindt de bevruchting plaats

De bevruchting heeft nog niet plaatsgevonden en bij jou zijn er dan ook nog geen lichamelijke veranderingen. Je lichaam maakt zich net als tijdens iedere andere menstruatiecyclus klaar voor een mogelijke zwangerschap. In deze week rijpt de eicel verder en komt deze vrij tijdens de eisprong. Tegelijkertijd wordt je baarmoederwand dikker, zodat deze klaar is voor een eventuele innesteling.

Lichamelijk is er nu dus nog niets anders dan anders. Maar dit zal na de bevruchting snel veranderen…

OvulatietestenOvulatietest is shoptip bij 2 weken zwanger

Met een ovulatietest stel je jouw meest vruchtbare dagen vast en kan je de kans om snel zwanger te worden vergroten. Bestel vandaag en je hebt de testen morgen in huis!

Bestel online ➝

Tip bij 2 weken zwanger

Stop met alcohol en roken!

Roken tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is het zeer belangrijk om goed op te letten wat je eet of consumeert. Je ongeboren baby krijgt immers via jou hetzelfde als jij binnen. Roken, alcohol en drugs zijn zeer schadelijk voor de ontwikkeling van je kind en kunnen zelfs tot een miskraam leiden. Stop daarom met het gebruik hiervan vanaf het moment dat je probeert zwanger te worden.

Lees meer over de schadelijke effecten van:
Drinken van alcohol tijdens je zwangerschap
Roken tijdens je zwangerschap

ADVERTENTIE