De ontwikkeling van de embryo na 31 weken zwanger

31 weken zwanger

Druk bezig en lekkende borsten
WEEK 30 ZWANGER WEEK 32 ZWANGER

Na 31 weken zwangerschap verveelt je baby zich nog niet in je baarmoeder. Hij is druk aan het bewegen en trainen. Ondertussen ben jij ook druk, maar dan met het verbergen van gênante vlekken bij je borsten. Je lichaam kan namelijk al borstvoeding aanmaken en dit kan gaan lekken.

Je baby is zo groot als een...

Je baby is na 31 weken zwanger zo groot als een kokosnootLengte 41,1 cm
Gewicht
1502 gram
  • zo groot als een kokosnoot
  • zo zwaar als een luiertas
  • is hard aan het trainen

Je bent nu...

Je buik na 31 weken zwanger
Uitgerekend
27 juni tot 4 juli
  • 211 tot 217 dagen zwanger
  • in je zevende maand
  • in het derde trimester

Je baby in week 31 van je zwangerschap

Wat je kleine wondertje de gehele dag doet in je buik? Hij trekt gezichten, slikt, ademt, hikt, beweegt zijn armen en benen, zuigt op zijn vingers en draait zijn hoofd. Wees dus maar niet bang dat hij zich verveelt! Is hij zo druk dat je er ’s nachts niet van kan slapen? Troost je dan met de gedachte dat al die bewegingen een teken zijn dat hij gezond is.

Iedere week groeien de kansen van je baby om buiten de baarmoeder te overleven. Dit komt onder andere door het extra lichaamsvet en de betere werking van de longen. Wordt je baby voor de 37ste week geboren dan geldt dit nog wel als een vroeggeboorte (prematuur).

Jij in week 31 van je zwangerschap

31 weken zwanger en last van lekkende borsten

Tegen het eind van de zwangerschap krijgen veel vrouwen last van lekkende borsten. Dit komt doordat je borsten vast zijn begonnen met het aanmaken van moedermelk. Je kan een druppeltje lekken, maar ook flink meer. De melk die je lekt is colostrum, dit is de eerste melk en deze is dik en gelig. Zoogcompressen kunnen comfort bieden en gênante vlekken voorkomen.

“Het aftellen is zeker begonnen?”, “Wow, wat een buik!”, “Is de babykamer klaar?”. Het lijkt wel of niemand meer met jou over iets anders kan praten dan je zwangerschap. Het is natuurlijk allemaal lief bedoeld, maar soms kan je die zwangerschapspraatjes even zat zijn. Jij bent al de gehele dag zwanger en om dit nu ook met je collega’s, buren en zelfs vreemden te bespreken… Probeer je er niet te druk om te maken, het aftellen is namelijk begonnen!

FoppiezShoptip 31 weken zwanger - Foppiez

De leukste cadeaus voor je baby met naam en/of foto. Denk aan een geboortesticker voor op het raam, een knuffel met je baby’s naam erop geborduurd of een speciale naamsticker voor de kinderopvang. Met de code 24BABY2 ontvang je nu 10% korting.

Naar Foppiez ➝

Tip bij 31 weken zwanger

Navelstrengbloed doneren

Tip week 31 is navelstrengbloed doneren

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen is het mogelijk om je navelstrengbloed te doneren. In dit bloed zitten bloedvormende stamcellen die onder andere worden gebruikt bij de behandeling van kanker. Wil jij navelstrengbloed doneren bespreek dit dan met je verloskundige.

ADVERTENTIE