De ontwikkeling van de embryo na 6 weken zwanger

6 weken zwanger

Zwangerschapssymptomen en gezichtje krijgt vorm
WEEK 5 ZWANGER WEEK 7 ZWANGER

De zwangerschapshormonen lijken je lichaam over te nemen en de bijbehorende symptomen worden steeds duidelijker. Gelukkig is er ook goed nieuws. Het is bijna niet voor te stellen, maar al na 6 weken zwangerschap krijgt je baby’s gezichtje wat vorm.

Je baby is zo groot als een...

Je baby is na 6 weken zwanger zo groot als een sesamzaadjeLengte 0,6 cm
Gewicht
1 gram
  • zo groot als een sesamzaadje
  • zo zwaar als een elastiekje
  • ogen, oren en neus krijgen vorm

Je bent nu...

Je buik na 6 weken zwanger
Uitgerekend
20 tot 27 februari
  • 36 tot 42 dagen zwanger
  • in je tweede maand
  • in het eerste trimester

Je baby in week 6 van je zwangerschap

De grootste ontwikkeling in week 6 is je baby’s hoofdje. De ogen, oren, neus, kaak, en wangen beginnen vorm te krijgen. Aan het eind van deze week is zijn hoofdje groter dan de rest van zijn lichaam. Ben jij ook zo benieuwd naar dat lieve kopje waar je nu al zoveel van houdt?

De hartslag die in week 5 begon wordt steeds regelmatiger. Het hartje klopt nu ongeveer 80 keer per minuut en zal iedere dag sneller gaan. Ook de longen, nieren en lever ontwikkelen zich steeds verder.

Jij in week 6 van je zwangerschap

6 weken zwanger en last van blaasontsteking

Je ziet er nog niet zwanger uit, maar je voelt je wel zwanger. Zo is deze pagina lezen zonder te plassen op dit moment al een uitdaging. Je moet de hele tijd! Dit komt doordat je nieren steeds efficiënter worden in het verwijderen van afvalstoffen en je groeiende baarmoeder steeds meer op je blaas begint te drukken. Je brengt nu bijna meer tijd door op het toilet dan daarbuiten. Hierdoor wordt de kans ook groter dat je een blaasontsteking krijgt.

Lees meer over vaker plassen tijdens de zwangerschap.

Ook ochtendmisselijkheid blijkt geen fabeltje. Als je pech hebt slaat dat ‘ochtend’ zelfs nergens op en ben je de hele dag misselijk. Daarnaast is je reukvermogen zo goed als dat van een speurhond en dat is niet handig als je sommige geurtjes niet meer kan uitstaan. Helaas is dit nog lang niet alle ellende: er zijn veel meer vervelende zwangerschapssymptomen. Aan de andere kant zijn er ook vrouwen die (bijna) nergens last van hebben.

De blije doos6 weken zwanger, de blije doos

De kwaaltjes zijn vervelend, maar zwanger zijn heeft ook leuke kanten. Je kan straks lekker shoppen voor je baby en nog leuker…je kan gratis babydozen aanvragen. De bekendste van deze babydozen is de blije doos.

Vraag gratis aan ➝

Tip bij 6 weken zwanger

Maak een afspraak met een verloskundige

6 weken zwanger, langs huisarts en verloskundige

Als je zwangerschapstest positief is, maak dan een afspraak met een verloskundige. Zij zal vertellen hoe nu verder. Het is ook verstandig om je huisarts op de hoogte te brengen van je zwangerschap. Zo kan hier rekening mee worden gehouden bij eventueel medicijngebruik.

ADVERTENTIE