1 week zwanger

1 week zwanger

Maar eigenlijk ben je nog niet zwanger...
WEEK 2 ZWANGER

Hoewel je helemaal niet zwanger bent, ben je toch 1 week zwanger. Huh?! Dat klinkt inderdaad gek, maar het is uit te leggen. De zwangerschapsduur wordt geteld vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie, terwijl de bevruchting doorgaans pas 2 weken later plaatsvindt. De eerste 2 weken van je zwangerschap ben je dus eigenlijk nog helemaal niet zwanger. Lees meer over dit zwangerschapsduur mysterie.

Je baby in week 1 van je zwangerschap

Aangezien je nog niet zwanger bent, bestaat je baby ook nog niet. Er is zelfs geen embryo. De eicel en zaadcel die nodig zijn voor de bevruchting zullen elkaar pas in het begin van week 3 tegenkomen.

Omdat het precieze moment van bevruchting moeilijk is te bepalen, wordt de eerste dag van je laatste menstruatie als begindatum van je 40 weken zwangerschap gebruikt. Gebruik onze tool om jouw uitgerekende datum te berekenen.

Jij in week 1 van je zwangerschap

1 week zwanger, verliefd op het strand

Week 1 van je zwangerschap begint op de eerste dag van je laatste menstruatie. Vanaf dit moment gaat je lichaam zich voorbereiden op een mogelijke zwangerschap. Aan het begin van je menstruatiecyclus wordt een hormoon afgegeven waardoor een eicel begint te rijpen. Deze komt vrij tijdens de eisprong in week 2. Daarnaast wordt de binnenwand van je baarmoeder verdikt voor een eventuele innesteling.

Lichamelijk is er bij jou op dit moment dus niks anders dan eerdere menstruaties. Maar dit is voorlopig wel de laatste keer dat je ongesteld bent!

Vitamines en mineralendavitamon mama compleet

Wanneer je zwanger wilt worden of zwanger bent, is je behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen verhoogd. Davitamon heeft voor iedere fase van de zwangerschap een specifiek product ontwikkeld.

Bestel online ➝

Tip bij 1 week zwanger

Slik foliumzuur!

Vrouw slikt foliumzuur

Foliumzuur is belangrijk voor de vroege ontwikkeling van een ongeboren kind. Omdat je nooit weet wanneer de bevruchting is, wordt nadrukkelijk geadviseerd foliumzuur te slikken vanaf het moment dat je probeert zwanger te worden. Je kan na 10 weken zwangerschap weer stoppen met het slikken.

Lees alles wat je moet weten over het slikken van foliumzuur

ADVERTENTIE