De ontwikkeling van de embryo na 16 weken zwanger

16 weken zwanger

Je baby luistert mee, terwijl jij (hopelijk) straalt
WEEK 15 ZWANGER WEEK 17 ZWANGER

Na 16 weken zwangerschap begint het gehoor van je baby te werken. Het duurt niet lang meer of hij luistert met je mee en leert jouw stem herkennen. Als je het geluk hebt van een zwangerschapsgloed is het jammer dat hij jou nog niet kan zien, want dan straal je op dit moment als een filmster. Helaas is dit laatste niet voor alle zwangere vrouwen van toepassing.

Je baby is zo groot als een...

Je baby is na 16 weken zo groot als een avocadoLengte 11,6 cm
Gewicht
100 gram
  • zo groot als een avocado
  • zo zwaar als een reep chocola
  • het gehoor begint te werken

Je bent nu...

Je buik na 16 weken zwanger
Uitgerekend
12 tot 19 december
  • 106 tot 112 dagen zwanger
  • in je vierde maand
  • in het tweede trimester

Je baby in week 16 van je zwangerschap

Vorige week kwamen de oren van je baby op de juiste plaats. Nu krijgen deze ook kleine botjes, waardoor je baby zijn gehoor begint te werken. Vanaf deze week luistert er dus altijd iemand met je mee. Zo raakt je baby vast gewend aan je stem en is er na de geboorte in ieder geval iets dat hij herkent. Het is dan ook goed als jij en je partner regelmatig tegen je buik (en dus tegen je baby) praten.

Als de oren beginnen te functioneren kunnen de ogen natuurlijk niet achterblijven. Hoewel de oogleden nog steeds helemaal dicht zitten, kunnen de ogen nu licht opmerken. Als je een zaklamp op je buik zou plaatsen is de kans groot dat je baby zich wegdraait van de lichtbundel.

Jij in week 16 van je zwangerschap

Zwangerschapsgloed na 16 weken zwanger

Goed, je bent nu waarschijnlijk een paar kilo zwaarder dan voor je zwangerschap, maar je voelt je een stuk beter dan tijdens het eerste trimester. Je hebt weer meer energie en bent minder misselijk. Misschien ben jij wel één van de gelukkige vrouwen die een zwangerschapsgloed over zich heen heeft hangen. In dat geval glanzen je haar en huid, waardoor jij straalt als een filmster.

Zwangerschapsgloed of niet, je kan nog steeds worden verrast door onverwachte (en ongewenste) symptomen van de zwangerschap. Je neus kan zo verstopt zitten dat je zou verwachten dat je in bikini hebt rondgelopen op de Noordpool. De werkelijke oorzaak is echter de combinatie van hormonale veranderingen en een verhoogde bloedtoevoer naar je slijmvliezen. Als je hier erg veel last van hebt kan dit ervoor zorgen dat je regelmatig een bloedneus krijgt.

Mega stapelkorting16 weken zwanger mega stapelkorting

Profiteer nu van mega stapelkorting bij Baby & Tiener Megastore. Koop meer en ontvang meer korting. Kom naar één van onze megastores en maak gebruik van deze superscherpe actie!

Bekijk actie ➝

Tip bij 16 weken zwanger

Plan wat leuks met zijn tweeën

16-weken-zwanger-tip-samen-even-weg

In het tweede trimester ben je waarschijnlijk weer lekker energiek. Aangezien je aan het eind van je zwangerschap minder mobiel bent en na de bevalling de gehele dag in de weer bent met je kleine, is dit de periode om nog even van elkaar te genieten! Ga samen een weekendje weg of plan een paar leuke uitjes.

ADVERTENTIE