34 weken zwanger

Groeiende nagels en zwangerschapsverlof

Als je ervoor hebt gekozen om 6 weken voor je uitgerekende datum met zwangerschapsverlof te gaan, dan is het na 34 weken zwangerschap eindelijk zo ver. In dat geval kan je mooi wat extra rust pakken. Ondertussen blijft je baby groeien. Zo ook zijn nagels, die nu tot zijn vingertoppen komen.

Je baby is zo groot als een..

Je baby is na 34 weken zwanger zo groot als een cantaloupe meloen
45,6 cm 2100 gram
  • zo groot als een cantaloupe meloen
  • zo zwaar als een skateboard
  • nageltjes beginnen te groeien

Je bent nu..

Je buik na 34 weken zwanger
Uitgerekende datum is tussen 28 augustus en 3 september
  • 238 tot 244 dagen zwanger
  • in je achtste maand
  • in het derde trimester

Je baby in week 34 van je zwangerschap

Je baby is voldragen na 37 weken, maar bij een geboorte na 34 weken is de overlevingskans erg groot. Baby’s die nu geboren worden kunnen op de korte termijn gezondheidsproblemen hebben, maar op de lange termijn zijn ze meestal net zo gezond als voldragen baby’s. Afhankelijk van onder andere het gewicht kan een couveuse nog wel nodig zijn.

De kans is echter veel groter dat je baby nog minimaal 3 weken in je buik blijft en dat is uiteindelijk natuurlijk het best. Bij je baby groeien nu de nagels tot de vingertoppen. Als hij geboren is duurt het dan ook niet lang voor je zijn nagels mag knippen. Als je een jongen krijgt, dalen zijn testikels van zijn buik naar zijn scrotum.

Jij in week 34 van je zwangerschap

Na 34 weken zwangerschap met zwangerschapsverlof

Tussen de 6 en 4 weken voor de uitgerekende datum kan je met zwangerschapsverlof gaan. Als je hebt gekozen voor 6 weken, begint deze week je verlof. Als je doorwerkt tot 4 weken voor je uitgerekende datum, heb je aan het eind van je verlof recht op twee extra weken. Waar je ook voor kiest, luister goed naar je lichaam en neem rust wanneer jij dit nodig hebt.

En rust zal je nodig hebben! Net als in het eerste trimester kan tijdens de laatste weken van je zwangerschap de vermoeidheid flink toeslaan. Niet zo vreemd als je kijkt naar je fysieke ongemakken en rusteloze nachten. Juist door je rust te pakken in de laatste weken, kan je baby (en je buik) nog een flinke groeispurt maken.

34 weken zwanger, floradix

Floradix

In samenwerking met Floradix

Kun je ondersteuning gebruiken bij vermoeidheid in deze fase van je zwangerschap? Floradix bevat een goed opneembare vorm van ijzer en diverse B vitamines die helpen bij vermindering van vermoeidheid en het op pijl houden van je energieniveau voor, tijdens en na de zwangerschap.

Meer lezen

Tip bij 34 weken zwanger

Ziekenhuis tas staat klaar vanaf 34 weken zwanger

Je weet nooit precies wanneer je bevalling zal beginnen. Als deze begint en je moet snel naar het ziekenhuis, dan is het fijn als je alle spullen die je mee wilt nemen klaar hebt staan. De tas met al deze spullen wordt ook wel ziekenhuistas genoemd. Hierin zitten onder andere toiletspullen, kleding voor jezelf en kleding voor je baby.

Volgende week

35 weken zwanger

Nieren zijn volledig ontwikkeld en urineverlies

Naar 35 weken zwanger