Podcast bij 34 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 34 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Podcast 34 weken zwanger: zwangerschapsverlof en de functie van pijn bij de bevalling

Dide is 34 weken zwanger. Veel vrouwen gaan vanaf deze week al met zwangerschapsverlof. Omdat Dide zich goed voelt, doet ze dit pas in week 36. Ze ziet daar best tegenop. Wat kan je allemaal doen tijdens je verlof? Wees maar niet bang dat je je zal vervelen, want Roos van 24Baby.nl heeft de beste tips van het forum verzameld en deelt deze met jou.

Bij een bevalling denk je misschien meteen aan pijn. Dit is niet helemaal onterecht, maar deze pijn heeft ook een doel. Wat is de functie van deze pijn en hoe kan het je juist helpen bij de bevalling? Dat vertelt verloskundige Maartje. Ook bespreken we de verschillende vormen van pijnbestrijding én de verwachtingen die je daarbij kan hebben.


Volg jouw zwangerschap per dag

Download nu de 24Baby App en ontvang dagelijks informatie over de ontwikkeling van je baby en kom in contact met andere (aanstaande) ouders.

Download de app >>

Over pijnbestrijding gesproken: voelt het nodig hebben van pijnstilling als falen? En zo ja: waarom eigenlijk en hoe kan je daarmee omgaan? En welke andere vormen van pijnbestrijding zijn er? Dide denkt bijvoorbeeld na over een TENS-apparaat bij haar thuisbevalling. Maartje, Renée en Roos delen nog meer tips over hoe je om kan gaan met de pijn tijdens de bevalling.

Verder: wat gebeurt er als je baby nu geboren wordt? En: de laatste loodjes van de verbouwing van Dide.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions