Podcast bij 37 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 37 weken zwanger - deel 2. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

37 weken zwanger deel 2: de bevalling en het gouden uur

Je bent 37 weken zwanger. In deel één van deze aflevering bespraken we al een groot deel van de bevalling, van de bevaltas en de ontsluitingsfase tot de laatste loodjes. In deel twee praten we hier verder over. We hebben het bijvoorbeeld over persen, de ‘ring of fire’ en de eerste belangrijke momenten vlak na de bevalling.

Dide kan zich nog geen voorstelling maken van hoe je moet persen. De persfase is voor iedereen anders. De een schiet een beetje in paniek, de ander is blij dat ze eindelijk ‘aan de slag’ mag. Maar hoelang duurt deze ‘eindsprint’ eigenlijk en wat kan je hiervan verwachten? Verloskundige Maartje loodst je door deze laatste fase van de bevalling heen. Renée en Roos delen hun ervaringen met het persen, die ring of fire en de angst om uit te scheuren.


Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond je baby

Het is bijna zo ver: je hebt je baby bijna in je armen. Wil jij alles weten over de ontwikkelingen van je kindje? Download dan de 24Baby-app en mis niets!

Download nu >>

En dan is daar je baby. Je hebt dat glibberige pakketje in je armen en het wordt op jouw borst gelegd. Eerst even huid-op-huid. Maar dan ben je nog niet helemaal klaar. De verloskundige controleert of lichamelijk bij jou alles goed is. Verlies je niet te veel bloed? Ben je misschien ingescheurd of heb je een knip gehad en moet je gehecht worden? En dat is niet het enige: de placenta moet ook nog geboren worden. Dit wordt ook wel de nageboorte genoemd. En hoe zit het met het uitkloppen en doorknippen van de navelstreng?

Ondertussen ligt de baby lekker bij jou op de borst. Je baby kruipt soms vanzelf naar je borst toe. Wil je borstvoeding geven? Dan wordt je kindje lekker aangelegd. Ook wordt je kindje gewogen en wordt de Apgar-score bepaald. Wat dit precies betekent, hoor je in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions