Podcast 40 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 40 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

40 weken zwanger: overtijd en de bevalling opwekken

Je bent alweer 40 weken zwanger. Wat een mijlpaal! Je uitgerekende datum is er bijna of is al voorbij, en je baby zit nog lekker veilig in je buik. Maar 4% bevalt ook echt op de uitgerekende datum. Daarom spreekt verloskundige Maartje altijd van een uitgerekende periode. Toch is die uitgerekende datum wel belangrijk om te bepalen. Maartje legt uit waarom.

Veel vrouwen leven toe naar die ene datum of ze zouden gewoon graag wat eerder bevallen. Daarom willen ze graag zelf de bevalling opwekken. Maar kan dat eigenlijk wel? Maartje, Renée, Dide en Roos delen bakerpraatjes die ze hierover weleens hebben gehoord. Maar of deze ook écht werken…


Houd de mijlpalen van je baby bij!

Nieuw in de 24Baby-app: houd jouw persoonlijke dagboek van je zwangerschap en kindje bij. Deel alle mijlpalen, bijzondere gebeurtenissen en meer.

Download de app >>

Dan loopt de teller verder en tik je de 41 weken en misschien zelfs 42 weken aan. Wat gebeurt er dan? Je krijgt wat extra controles en er wordt gekeken of je gestript kan (en wil) worden. Verloskundige Maartje licht toe hoe dat precies werkt en wat eventuele vervolgstappen zijn.

Anders dan andere afleveringen, nemen we deze aflevering op vanuit het klushuis van Dide. Hoe was het voor haar om (hoog)zwanger te zijn in een klushuis? En hoe is dat als kersverse moeder? Dide deelt haar ervaring.

Verder blikken we terug op de afgelopen 40 weken. Hoe was het voor Dide om elke week over haar zwangerschap te praten, en hoe hebben Maartje en Roos de podcast beleefd? Lua Roos laat ook nog even van zich horen.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions