De ontwikkeling van de embryo na 35 weken zwanger

35 weken zwanger

Nieren zijn volledig ontwikkeld en urineverlies
WEEK 34 ZWANGER WEEK 36 ZWANGER

Je zou na 35 weken zwangerschap kunnen zeggen dat je baby ‘af’ is. Zo zijn bijvoorbeeld nu ook de nieren van je baby volledig ontwikkeld. Veel vrouwen krijgen tegen het eind van de zwangerschap last van urineverlies. Is het niet ironisch?

Je baby is zo groot als een...

Je baby is na 35 weken zwanger zo groot als een honingmeloenLengte 46,2 cm
Gewicht
2383 gram
  • zo groot als een honingmeloen
  • zo zwaar als een chihuahua
  • krijgt steeds meer vetlagen: lekker warm

Je bent nu...

Je buik na 35 weken zwanger
Uitgerekend
3 tot 10 juli
  • 239 tot 245 dagen zwanger
  • in je achtste maand
  • in het derde trimester

Je baby in week 35 van je zwangerschap

Na 35 weken zwangerschap zijn de nieren volledig ontwikkeld en is de lever in staat afvalstoffen te verwerken. De donshaartjes die ooit zijn hele lichaam bedekten zijn nu ook zo goed als verdwenen. Je zou kunnen zeggen dat je baby ‘af’ is.

In de komende weken zijn het vooral de hersenen die zich blijven ontwikkelen, maar dat zullen ze na de geboorte ook nog blijven doen. Ondertussen worden je baby’s vetlagen steeds dikker. Dit extra vet houdt hem buiten de baarmoeder lekker warm en geeft hem die schattige mollige look.

Jij in week 35 van je zwangerschap

Hoogzwangere vrouw na 35 weken zwangerschap

Met een steeds groter wordende baarmoeder en je sluitspier die verslapt, kan je ongewild urine verliezen. Dit wordt zwangerschapsincontinentie genoemd. Het urineverlies kan onder andere gebeuren als je lacht of niest. Het gaat meestal om kleine hoeveelheden, maar het geeft een vies gevoel en wordt vaak als gênant ervaren. Na de bevalling gaat zwangerschapsincontinentie meestal vanzelf over.

Na 35 weken zwangerschap komt het moment van bevalling steeds dichterbij. Vanaf nu draait echt álles om de komst van je baby. Het lijkt of niemand het nog ergens anders over kan hebben. Je bent met verlof of bezig je werk af te ronden en je lichaam maakt zich klaar. Dit laatste merk je vooral doordat de harde buiken steeds vaker voorkomen.

Wees voorbereid35-weken-zwanger-aniball

Je kan volgende week beginnen met oefeningen met het medische product Aniball. Hierdoor heb je minder kans op uitscheuren of inknippen bij de bevalling en ga je het met meer zelfvertrouwen tegemoet. Bestel het nu!

Bevalling voorbereiden ➝

Tip bij 35 weken zwanger

Verhoog je bed

35 weken bedverhogers

Aangezien jouw huis de werkplek van je kraamverzorgster zal zijn, moet deze voldoen aan de Arbowetgeving. De belangrijkste aanpassing die veel gezinnen moeten doen is het bed op een minimale hoogte van 80 cm brengen. Dit kan je doen met behulp van bedverhogers. Deze zijn vaak gratis te leen via je kraamzorgbureau. Als je dit nog niet hebt gedaan is deze week daar een mooi moment voor. Vaak kan je ook een ondersteek (po) en rugsteun lenen.

ADVERTENTIE