29 weken zwanger

Voedingseisen en spataderen

De kleine bewoner van je baarmoeder wordt steeds groter en zo ook zijn voedingseisen. Hij heeft een hoop gezonde en gevarieerde voeding nodig om verder te groeien. Jij groeit ondertussen ook rustig verder en met een beetje pech krijg je na 29 weken zwangerschap ook nog last van spataderen.

Je baby is zo groot als een..

Je baby is na 29 weken zwanger zo groot als een flespompoen
38,5 cm 1180 gram
  • zo groot als een flespompoen
  • zo zwaar als een laptop
  • de botten worden steeds steviger

Je bent nu..

Je buik na 29 weken zwanger
Uitgerekende datum is tussen 29 oktober en 4 november
  • 203 tot 209 dagen zwanger
  • in je zevende maand
  • in het derde trimester

Je baby in week 29 van je zwangerschap

Je baby wordt met de week groter en blijft zich ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat hij ook steeds grotere voedingseisen heeft. Onder andere vitamine C, eiwitten, foliumzuur, ijzer en calcium moet hij voldoende binnen krijgen. Aangezien jouw voedsel zijn voedsel is, blijft het belangrijk dat jij gezond en gevarieerd eet.

Het calcium wordt gebruikt om het kraakbeen van je baby om te zetten in botten en deze vervolgens sterker te maken. Zijn schedel blijft nog wat zachter en bestaat uit ‘losse platen’ die over elkaar kunnen schuiven. Dit is wel een prettige gedachte als je bedenkt waar dit hoofd straks doorheen moet.

Jij in week 29 van je zwangerschap

Koppel heeft na 29 weken zwangerschap nog steeds seks

Na 29 weken zwangerschap is je buik zo groot dat je behoorlijk veel moeite moet doen om je benen te zien. Dit vind je misschien niet eens zo heel erg als je bij de 40% hoort die tijdens de zwangerschap last krijgt van spataderen. Hoewel spataderen niet gevaarlijk zijn, kunnen ze wel pijnlijk zijn en mooi is natuurlijk anders. Had jouw moeder last van spataderen? Dan is de kans groot dat jij hier ook last van hebt of krijgt. Spataderen zijn het gevolg van een toegenomen bloedvolume en hormonale veranderingen. Gelukkig verdwijnen de spataderen na de bevalling meestal vanzelf.

Met eventuele spataderen op je benen, zwangerschapsstriemen, gezwollen enkels, een enorme buik en nog wat fysieke ongemakken voel je je waarschijnlijk minder sexy dan een half jaar geleden. Juist door seks te hebben kan jij je weer aantrekkelijk en meer vrouw voelen. En dit kan ook gewoon nog! Je kan seks hebben tot het eind van je zwangerschap. Het is niet schadelijk voor je baby, helpt je bekken soepel en sterk te houden en de intimiteit is goed voor de relatie met je partner.Lees meer over seks tijdens de zwangerschap.

Shoptip 29 weken zwanger, gratis proefdruk bij Kaartje2go

Geboortekaartjes

In samenwerking met Kaartje2go

Persoonlijke geboortekaartjes bij Kaartje2go:

  • Gratis meerdere proefdrukken
  • Gratis enveloppen
  • Gratis verzending pakketje
  • Meermaals als beste getest (o.a. Kassa)
Naar Kaartje2go

Tip bij 29 weken zwanger

Beweging van baby in de gaten houden bij week 29

Vanaf deze fase van je zwangerschap voel je de bewegingen van je baby echt goed. Nu hij groter is geworden zijn dit niet alleen maar schopjes (of soms schoppen), maar kan het ook zijn elleboog of knie zijn. Als je baby slaapt dan voel je hem amper, maar als hij wakker is moet je hem goed kunnen voelen bewegen. Dit is een teken dat het goed met hem gaat. Beweegt je baby een hele dag niet of beweegt hij steeds minder? Neem dan contact op met je verloskundige.

Volgende week

30 weken zwanger

Jas van donshaar uit en nesteldrang

Naar 30 weken zwanger