Ontwikkeling embryo na 7 weken zwanger

7 weken zwanger

Groeiende hersenen en borsten
WEEK 6 ZWANGER WEEK 8 ZWANGER

Het embryo blijft zich in een duizelingwekkend tempo ontwikkelen en is inmiddels 10.000 keer zo groot als op het moment van bevruchting. Deze week vormen onder andere zijn armen, benen en hersenen. Bij jou groeien je borsten na 7 weken zwangerschap harder dan toen je 16 was.

Je baby is zo groot als een...

Je baby is na 7 weken zwanger zo groot als een erwtLengte 1,2 cm
Gewicht
2 gram
  • zo groot als een erwt
  • zo zwaar als een theezakje
  • armpjes en benen krijgen vorm

Je bent nu...

Je buik na 7 weken zwanger
Uitgerekend
13 tot 20 februari
  • 43 tot 49 dagen zwanger
  • in je tweede maand
  • in het eerste trimester

Je baby in week 7 van je zwangerschap

Het embryo lijkt niet meer op een kikkervisje, maar krijgt steeds meer de vorm van een mensje. Tot deze week zaten er een soort knoppen waar de ledematen horen te zitten. In week 7 groeien hier armen en benen uit. Sterker nog, zelfs ellebogen, handen, knieën en voeten krijgen vorm.

Het hoofd is nog steeds gigantisch ten opzichte van de rest van het lichaam. En dat is niet voor niets, iedere minuut worden er namelijk 100 hersencellen geproduceerd. Je kleine Einstein wordt nu dus al met de minuut slimmer.

Jij in week 7 van je zwangerschap

Vrouw van 7 weken zwanger heeft vreetbui

De placenta, de levenslijn voor je baby, blijft strooien met het zwangerschapshormoon (hCG). Dit heeft als gevolg dat je vreetbuien kan krijgen. Volgens het stereotype krijg je trek in ijs, chocolade en augurken (met slagroom?), maar het kan van alles zijn. Iets dat je tot een paar weken geleden helemaal niet bijzonder vond, kan je nu niet meer weerstaan. Daar staat tegenover dat je bepaald voedsel niet meer kan ruiken of zien. Geen ideale combinatie met die akelige (ochtend)misselijkheid.

Relatief gezien groeien je baby’s hersenen harder, maar in absolute zin winnen je borsten het. De oorzaak ligt bij je veranderende hormoonhuishouding, snellere bloedstroom en ophoping van vet. Sommige vrouwen krijgen er in deze fase van de zwangerschap een volle cup bij. Het is dat je borsten zo gevoelig zijn, anders was dit misschien wel een positief zwangerschapssymptoom.

Boek voor je partnerShoptip 7 weken zwanger, is boek van Kluun

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! van Kluun is het perfecte cadeau voor je man als je net weet dat je zwanger bent. Via dit boek wordt hij op een grappige wijze voorbereid op jouw zwangerschap en het vaderschap.

Bestel online ➝

Tip bij 7 weken zwanger

Vraag gratis aan

Wacht nog even met inkopen bij 7 weken zwanger

Als je zwanger bent kan je verschillende zaken gratis aanvragen. Hiervoor moet je vaak wel persoonlijke gegevens invullen. Als je dit doet kan je benaderd worden voor aanbiedingen. Vind je dat niet erg of zelfs handig als dit gebeurt? Vraag dan gratis de volgende boxen vol met cadeaus aan:

Bekijk onze volledige top 5 met gratis babydozen.

ADVERTENTIE