25 weken zwanger

Niet meer doorzichtig en buikaanrakers

Na 25 weken zwangerschap wordt je baby's huid langzaam roze in plaats van doorzichtig. Jij krijgt steeds meer last van buikaanrakers. Bekenden, maar ook onbekenden krijgen plotseling de neiging om je buik aan te raken. Help!

Je baby is zo groot als een..

Je baby is na 25 weken zwanger zo groot als een koolraap
34,3 cm 730 gram
  • zo groot als een koolraap
  • zo zwaar als een puppy
  • herkent jouw stem

Je bent nu..

Je buik na 25 weken zwanger
Uitgerekende datum is tussen 30 oktober en 5 november
  • 175 tot 181 dagen zwanger
  • in je zesde maand
  • in het tweede trimester

Je baby in week 25 van je zwangerschap

Lange tijd was de huid van je baby doorzichtig. Laten we eerlijk zijn, dat was niet echt het ideaalbeeld dat je had van je kind. Vanaf week 25 wordt de huid gelukkig langzaam roze. Dit komt doordat de kleine bloedvaten, de zogenaamde haarvaten, zich ontwikkelen en worden gevuld met bloed. Doordat je baby’s ranke lijfje steeds meer vet krijgt, wordt zijn rimpelige huidje ook steeds gladder getrokken. Hij begint nu echt op een baby te lijken.

Iedere week wordt de bewoner van je baarmoeder groter en sterker. Jij voelt hem al een tijdje bewegen, maar nu kan je zijn schoppen ook goed aan de buitenkant van je buik voelen. Dit is fijn voor je partner, omdat hij op deze manier ook contact heeft met jullie baby. Misschien zien jullie de kleine zelfs al door je buik heen bewegen? Zijn gehoor is ook helemaal af en stemmen die hij vaak hoort kan hij herkennen. Het is leuk om te proberen of hij reageert op bijvoorbeeld jouw stem of die van je partner.

Jij in week 25 van je zwangerschap

25 weken zwanger en buikaanrakers

Wrijf je regelmatig over die ronde, schattige buik van je? Natuurlijk doe je dat, en terecht! Helaas is je zwangere buik niet alleen voor jou onweerstaanbaar. Je zult merken dat steeds meer mensen veranderen in buikaanrakers. Vrienden, collega’s of zelfs onbekenden in de supermarkt. Als je dit niet prettig vindt, zeg dit dan gewoon. Het blijft immers jouw (ok, tegenwoordig jullie) lichaam. Helaas zijn buikaanrakers niet de enige ergernis van zwangere vrouwen. Bekijk de Top 10 ergernissen tijdens je zwangerschap.

Na een lange dag hard werken en afwimpelen van buikaanrakers lig je eindelijk in bed. Je bent helemaal klaar voor je welverdiende nachtrust, maar dan schiet er een pijnscheut door je kuit. Kramp! Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van kramp in hun kuiten. Waarschijnlijk komt dit doordat je beenspieren vermoeid zijn door het extra gewicht dat zij meedragen. Bij kramp in je been helpt het deze te strekken en je enkels en tenen richting je schenen te trekken.

shoptip 25 weken zwanger: Stokke Tripp Trapp stoel

Tripp Trapp Stoel

Je hebt voorlopig toch geen kinderstoel nodig? Het klopt dat je zonder kan, maar met de Tripp Trapp Stoel heb je een stoel die met je kindje meegroeit. Zo kan je baby straks vanaf de geboorte ook aan tafel zitten.

Bekijk de Tripp Trapp

Tip bij 25 weken zwanger

Populaire kindernamen

Eén van de eerste keuzes die je voor je baby moet maken is hoe hij gaat heten. Dit is een moeilijke, maar ook leuke beslissing. Er zijn stellen die al jaren een naam voor hun toekomstige kind in gedachten hebben, anderen zijn hier helemaal nog niet mee bezig geweest. Door hier op tijd over na te gaan denken, kan je tot een weloverwogen beslissing komen. Als je het geslacht al weet is één naam voldoende. Weet je het geslacht nog niet, dan mag je een jongens- en meisjesnaam bedenken.

Bekijk de populairste en meest opmerkelijke babynamen uit 2016.

Volgende week

26 weken zwanger

De ogen gaan open en slapeloosheid

Naar 26 weken zwanger