25 weken zwanger

Karatekicks en kuitkrampen

Week 25 baby is zo groot als een bleekselderij
Bleekselderij
je baby bij 25 weken
34,4 cm
25 weken zwanger buik
Je lichaam
  • Deze week

  • Lekker kleurtje

    Alle baby’s krijgen nu een roze-rode huidskleur. Dit komt omdat er meer bloedvaatjes onder de huid groeien.

  • Kleine krachtpatser

    Die lieve schopjes van je baby kunnen steeds sterker worden. Kan jij je kind al door je buik heen zien bewegen?

  • Au, kramp!

    Door je extra kilo’s raken je beenspieren sneller vermoeid. Een massage kan de kramp in je kuiten minder maken.

lauri
Geschreven door de redactie van 24Baby
Medisch beoordeeld door Lauri Blox-Hanewinckel | Basisarts
Laatste update 9 februari 2022
Je baby is zo groot als een..

Bleekselderij

Je baby is na 25 weken zwanger zo groot als een stronk bleekselderij
Gewicht

710 gram

Lengte

34,3 cm

Je baby bij 25 weken zwanger

Tot nu toe was de huid van je baby helemaal doorzichtig. Vanaf week 25 van je zwangerschap wordt dit langzaam minder. De huid krijgt een roze-rode tint. Dit geldt voor alle huidskleuren. De kleurverandering komt doordat er steeds meer bloedvaatjes onder de huid groeien. Deze vullen zich met bloed.

Ook krijgt je baby steeds meer vet op het lichaam. Nu is je foetus nog wat tenger, maar dit verandert binnen een aantal weken. Als de vetlaag dik genoeg is, wordt de huid gladder en minder doorzichtig. Je kleine begint echt op een baby te lijken. De bewoner van je baarmoeder wordt niet alleen ‘dikker’, maar ook groter en sterker. De bewegingen worden steeds krachtiger en kunnen aan de buitenkant te zien zijn. Hebben jullie de kleine al door je buik heen zien bewegen?

3d baby bij 25 weken
24Baby.nl

In samenwerking met Medicura Zorgwinkel

Zorgeloos bevallen met het kraamhulpmiddelen pakket

Ben jij al goed voorbereid op je bevalling? Met het kraampakket van Medicura kan je zorgeloos bevallen. Het pakket wordt volledig vergoed door je zorgverzekering en gratis bezorgd. De bedverhogers bieden ook een perfecte ondersteuning voor je kraamverzorgende.

Bestel gratis!

Jij bij 25 weken zwangerschap

Houd jij veel vocht vast tijdens je zwangerschap? Dit is meestal normaal als je zwanger bent. Maar in de tweede helft van je zwangerschap kan het ook een symptoom zijn van zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie). Bij deze ernstige ziekte wordt je bloeddruk vaak erg hoog. Ongeveer 15 procent van de zwangere vrouwen krijgt hiermee te maken. Heb je veel last van vocht vasthouden? Of herken je de volgende klachten: hoofdpijn, misselijkheid, wazig zien of sterretjes zien, vermoeidheid en pijn in de bovenbuik? Bespreek dit dan met je verloskundige. Deze controleert je bloeddruk en kan kijken of er aanwijzingen zijn voor pre-eclampsie.

Onschuldig, maar wel vervelend in je zwangerschap zijn de nieuwe ergernissen die je ontdekt nu je een baby bump hebt. Denk aan buikaanrakers, goedbedoelde adviezen en horror-bevalverhalen. Welke ergernis uit de top 10 ergernissen tijdens je zwangerschap staat bij jou op één?

Nu je 25 weken zwanger bent, kan je welverdiende nachtrust af en toe flink verstoord worden. Plotseling schiet er een pijnscheut door je kuit. Kramp! Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van kramp in hun kuiten. Waarschijnlijk komt dit doordat je beenspieren vermoeid zijn. Ze dragen namelijk heel wat extra gewicht mee. Strek je been en trek je enkel en tenen richting je schenen om de kramp minder te maken. Of vraag je partner om je even te masseren. Vaak helpt dit.

Je buik bij 25 weken zwanger

Benieuwd hoe de buik van andere zwangere vrouwen groeit? Bekijk verschillende buiken bij 25 weken zwanger >>

25 weken zwanger buik
25 weken zwangere buik
buik 25 weken zwanger
buik 25 weken zwanger

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Luister de podcast

25 weken zwanger

Jij als partner bij 25 weken zwanger

Je partner kan jullie baby waarschijnlijk al een tijdje voelen bewegen. Grote kans dat je regelmatig met je handen op haar buik de bewegingen probeert te voelen. Was dat tot nu toe nog niet gelukt? Goed nieuws: de kans is groot dat die schopjes vanaf deze week ook van buitenaf te voelen zijn. Een bijzonder moment! Nu kan jij ook contact maken met je baby.

Tip

Heb jij dé naam al gevonden?

Een van de eerste keuzes die je voor je baby maakt, is zijn of haar naam. Dit is een moeilijke, maar ook leuke beslissing. Op tijd nadenken over de naam helpt je om een goede keuze maken. Als je het geslacht weet, is één naam genoeg. Weet je het geslacht nog niet, dan mag je een jongens– én meisjesnaam bedenken. Inspiratie nodig? Check onze Babynamen tool, bekijk de populairste babynamen van 2021 of bekijk de voorspelling voor 2022.

Zwangerschapssymptomen

Zwanger zijn is...

Zonder schaamte de laatste bitterbal nemen


Poll

Hoe vaak heb jij nog seks met je partner vergeleken met voor je zwangerschap?


Volgende week

26 weken zwanger

Steeds meer baby en het aftellen begint

26 weken zwanger
26