Podcast Jouw Zwangerschapsweek bij 25 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 25 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek wordt mede mogelijk gemaakt door EHBO Bureau.

Dide is 25 weken zwanger en heeft de suikertest gehad. “Vijf sportdrankjes in geconcentreerde vorm”, zoals ze zelf zegt. Hoe verloopt zo’n test, wanneer moet je deze test doen en waarom is het nodig? Dat vertelt verloskundige Maartje.

Dide is pasgeleden op vakantie geweest naar Valencia. Zag zij dat als haar babymoon; de laatste vakantie zonder baby? En waarom zou je dit wel of niet doen? Dide is in ieder geval nog niet klaar met eropuit gaan. Er staan nog meer tripjes op de planning.

Helaas is een zwangerschap niet voor iedereen rozengeur en maneschijn. Prenatale depressies komen regelmatig voor, maar ook andere sombere gevoelens, het niet kunnen genieten of psychische problemen kunnen tijdens de zwangerschap optreden. Wat kan je doen als je hier last van hebt? Waar kan je hulp vinden? Maartje deelt haar eigen verhaal. Ze kampte met een burn-out en suïcidale gedachten tijdens haar zwangerschap. Hoe was dit? En wat heeft haar geholpen?

Verder natuurlijk weer de ontwikkelingen van je baby deze week. Je hoort het in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.


Volg je zwangerschap en kom in contact met andere ouders

Download nu de 24Baby App en volg je zwangerschap per dag, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app >>

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions