snel zwanger worden

Jullie zijn klaar om kinderen te krijgen. En nu wil je snel zwanger worden ook. Voor sommige stellen is het na één gepassioneerde avond raak, anderen proberen het jaren zonder succes.

De kans op een natuurlijke zwangerschap is afhankelijk van een hoop factoren, maar een vrijpartij is altijd het begin. Om snel zwanger te worden gaat het er niet alleen om zo vaak mogelijk seks te hebben. Juist de timing, regelmaat en plezier vergroten jullie kansen. De onderstaande vrij tips helpen je zo snel mogelijk zwanger te worden.

De 6 vrij-tips voor snel zwanger worden:

1. Weet wanneer je het best kan vrijen

De kans om zwanger te worden is niet iedere dag even groot. Sterker nog, op een groot aantal dagen is het zeer onwaarschijnlijk dat je zwanger wordt. De dagen vlak voor en de dag van je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Het is daarom goed om jouw vruchtbare dagen te weten. Door op deze dagen te vrijen, maak je de meeste kans om snel zwanger te worden.

2. Vrij regelmatig

Vrij minimaal iedere 2 of 3 dagen. Vaker mag, maar is niet nodig. Op deze manier vrij je automatisch een keer tijdens je meest vruchtbare dagen.

3. Doe aan voorspel

Opwinding vergroot de kans op zwangerschap. Hoe meer opgewonden je man is, hoe beter de kwaliteit van zijn zaad wordt. Als jij zelf opgewonden bent word je vochtiger. Dit maakt het vrijen niet alleen prettiger, maar zorgt ook voor een betere omgeving voor het zaad.

4. Heb vooral plezier tussen de lakens

Als je vrijt, doe dit dan niet alleen met het idee om zwanger te worden. Zorg ervoor dat jullie genieten. Dit maakt het niet alleen leuker, maar vergroot ook je kansen. De seks is op deze manier minder gecompliceerd en dus ook minder stressvol. Dit zorgt er bovendien voor dat de kans dat jij klaarkomt groeit. Dit is niet alleen fijn, maar door de samentrekkingen van de baarmoeder worden de zaadcellen zo ook in de juiste richting geduwd.

5. Laat je man het werk doen

Er wordt vaak gezegd dat je met missionarishouding (man boven) de grootste kans hebt om zwanger te worden. Ook op zijn hondjes en lepeltje-lepeltje zouden vruchtbare standjes zijn. Dit zou komen doordat de man bij deze standjes zo diep mogelijk en dus dicht bij de baarmoeder komt. Het is niet helemaal duidelijk of dit echt het geval is.

Het lijkt wel zeker dat de kans kleiner wordt als jij bovenop zit of als je staand vrijt. Dit heeft voornamelijk met de zwaartekracht te maken. Op het moment van de zaadlozing zal op deze manier immers een deel van de zaadcellen de vagina uitstromen.

6. Blijf na het vrijen nog even liggen

Veel vrouwen gaan na het vrijen direct naar het toilet. Als je zwanger wilt worden kan je beter nog 10 minuten op je rug liggen. Door een kussen onder je billen te plaatsen, kantelt je bekken en help je de zaadcellen de goede richting op. Er wordt soms ook gezegd dat het goed is om je benen omhoog te houden, maar dit heeft waarschijnlijk geen effect.

Andere tips voor snel zwanger worden

Helaas is een goede vrijpartij niet altijd voldoende. Er zijn veel meer factoren die een rol kunnen spelen. Vergroot jouw kansen op een zwangerschap nog verder door de tips te lezen in zwanger worden tips.