babykamer ideeën inspiratie

Het belangrijkste is natuurlijk dat je een veilige babykamer hebt, waar je kleine rustig en veilig kan slapen. Maar als je die voorwaarden hebt afgevinkt, kan je je helemaal storten op de aankleding van jouw perfecte babykamer. Met deze ideeën en tips doe je hopelijk flink wat inspiratie op.

1. Creëer een mama zone

Niet alleen je baby moet zich comfortabel voelen in de babykamer. Ook jij (en je partner) zullen er heel wat uurtjes doorbrengen. Een fijne schommelstoel of lekkere fauteuil voor het geven van de borstvoeding, de nachtelijke troostuurtjes, of gewoon lekker knuffelen met je kleine is dan ook een echte aanrader! Handig: leg er een lekkere fleece deken of plaid neer voor de koudere nachten.


Logo Stokke Sleepi
In samenwerking met Stokke®

Dit is het perfecte eerste bedje voor jouw kleine

Ken je de Stokke® Sleepi™ Mini al? Het is een heerlijk warm nestje met een zacht ovaal design waarin je baby zich comfortabel en vertrouwd zal voelen. Het wiegje neemt weinig ruimte in en is daarmee een aanwinst voor iedere babykamer.

Bekijk alle voordelen

2. Geef je kleine een nachtlampje

Niet zozeer omdat hij bang zal zijn in het donker, dat zal nog wel een tijdje duren. Maar het is voor jezelf en je partner prettig als je met je slaperige hoofd de weg naar het wiegje af kan leggen zonder je tenen te stoten. Pluspunt voor je kindje is dat de zachte rustgevende gloed van een nachtlampje hem zal helpen dag en nacht van elkaar te onderscheiden.

Babykamerinspiratie: een alpaca nachtlampje

3. Praktische indeling van de kast

Open mandjes, bakjes of doosjes in de kast zijn heel erg geschikt om speelgoed, verzorgingsproducten, sokjes, lakens, kleding en andere babyaccessoires in te sorteren. Na een tijdje vinden je handen automatisch het juiste bakje als jij jouw aandacht bij je kindje houdt. Je kan bij verschillende winkels handige opbergers kopen, maar je kan natuurlijk ook zelf kartonnen dozen bekleden met zelfklevend papier of zelf mandjes haken. Een goedkope oplossing en nog een leuke bezigheid tijdens je verlof ook!

4. Do it yourself knuffels en kussens

De winkels liggen bomvol knuffels en kussens. Maar hoe leuk is het als je de babykamer aankleedt met zelfgemaakte knuffels of kussens, geheel in stijl? Struin Pinterest maar eens af en je vindt de leukste ideeën en patronen. Oude kleding, kussenslopen of lakens kan je hier prima voor gebruiken. Of ga langs bij een stoffenmarkt.

Babykamerinspiratie: een zelfgemaakt knuffelkonijntje

5. Creatieve muurdecoratie

Je kan natuurlijk muurstickers kopen, maar die zijn helaas prijzig. Het alternatief is dat je zelf aan de slag gaat en een mooie muurschildering maakt. Op internet zijn genoeg leuke voorbeelden te vinden. Kies voor verf op waterbasis om het inademen van chemicaliën te voorkomen. Tip: maak je tekening eerst met potlood op de muur. Dat maakt het schilderen een stuk makkelijker.

6. Tweedehands spullen opknappen

Heb je een beperkt budget en ben je creatief aangelegd? Op marktplaats zijn genoeg babykamer meubels te vinden die met wat schuurwerk, een likje verf of bijvoorbeeld een greywash een geheel nieuwe eigen look krijgen. Zo creëer je voor een prikje unieke meubels. Laat het verven wel liever over aan iemand anders.

Babykamperinspiratie: een babykamer met een muurschildering van bergen

7. Geslachtsneutrale thema’s

Wil je graag een thema? Maar wil je het geslacht nog niet weten of wil je de babykamer kunnen hergebruiken voor een eventueel tweede kindje? Dan is het handig om een neutraal thema te kiezen. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een unisex kleurtje op de muren, maar kies ook meubels die bij zowel een jongen als een meisje kunnen passen. Thema’s waar jij je helemaal in kan uitleven voor zowel je kleine meid als knul zijn: safari, jungle, bosdieren, Winnie de Pooh, retro, fris en zonnig, zee en strand, natuur of wolken.

Babykamer inspiratie: een kleurrijke genderneutrale babykamer

8. Praktische tip: slaapzakken in de babykamer

Niet die grote oprolbare dingen voor volwassenen, maar de babyvariant ervan. Een slaapzak is een handig en veilig hulpmiddel voor een goede nachtrust. Als je baby meer gaat bewegen, kan hij zijn deken omwoelen en bloot komen te liggen. Of hij kruipt onder de dekens, waarbij er kans is op adembelemmering. In een slaapzak blijft hij warm en is er geen verstikkingsgevaar. Een goede aankoop dus!

9. Bekijk onze serie: Binnenkijken bij

Ben jij in verwachting en op zoek naar nog meer inspiratie voor de babykamer? In deze serie ‘binnenkijken bij’ geven we je een kijkje in de mooiste babykamers. Bekijk bijvoorbeeld de rustige babykamer van Jula of de speelde babykamer van Jayson. Wil jij een inkijkje geven? Stuur ons goede foto’s van je babykamer naar info@24baby.nl en wie weet nemen we contact met je op voor een kort interview.

Babyuitzet

Naast de babykamer, heb je nog meer spullen nodig voor je baby. Gebruik deze handige checklist om te kijken of jouw babyuitzet al compleet is.