Slaapkamer Jula

Ben jij in verwachting en op zoek naar inspiratie voor de babykamer? In deze serie ‘binnenkijken bij’ geven we je een kijkje in de mooiste babykamers. De mama van Jula neemt ons mee in de rustige babykamer van haar dochter.

Babykamerpaspoort

Babykamer jula
  • De kamer van: Jula
  • Papa & mama: Joost & Dian
  • Geboortedatum: 30-01-2022
  • Plaats: Leiden
  • Grootte kamer: 6 m2
  • Thema kamer: Neutrale zachte tinten

Een rustige en lieve kamer

De kamer van Jula is een kleine maar gezellige babykamer. Ik vond het leuk om de muren een kleur te geven die leuk is voor een jongen en voor een meisje. Het is een zacht lichtgele kleur geworden. Door de gouden details en een combinatie van wit en hout, krijgt de kamer een rustige en zachte uitstraling.

Weinig opbergruimte

Omdat de kamer aan de kleine kant is hebben we weinig opbergruimte. Een iets grotere kast was misschien wel handig geweest. We hebben het tekort aan ruimte nu creatief opgelost. Zo liggen spullen die veel plek innemen, zoals grote slaapzaken, bij ons op de kamer. Ook hebben we de commode slim ingedeeld met verdeelbakjes.

Vroeg van start met de babykamer

Ik ben vroeg begonnen met het kamertje van Jula. Ik kon niet langer wachten. Ik was ongeveer 15 weken zwanger toen ik de eerste meubeltjes in huis had. Het duurde iets langer voordat we de muren geverfd hadden. Vooral het inrichten van het kamertje vond ik erg leuk om te doen. Ik zat vol met inspiratie.

Breng de muurverf aan met een grote blokkwast. Dit zorgt voor een speels effect.

Babykamer jula
babykamer jula
babykamer jula
babykamer jula

Speelse details

Samen met mijn vriend heb ik de muren een zachte gele kleur gegeven. We hebben de verf aangebracht met een grote blokkwast. Dit zorgt voor een speels effect.

Leidens ontzet als eye-catcher

De drie-oktober-trui is voor ons een echte ‘eyecatcher’. Deze trui is vast herkenbaar voor Leidenaren. De tante van Jula heeft hem zelfgemaakt. Hij heeft een mooi plekje boven de commode gekregen.

babykamer jula

Gouden knoppen

De meeste meubels zijn tweedehands. Ik heb ze zelf opgeknapt met nieuwe items. Zo komen de kast en commode gekocht van Marktplaats. De bestaande knoppen heb ik verwisseld voor gouden knoppen. Zo zien de kasten er weer als nieuw uit.

Mijn gouden tip voor een fijne babykamer

Koop niet alle meubels nieuw. Een likje verf of nieuwe handgrepen kunnen ervoor zorgen dat je meubels een mooie en nieuwe uitstraling krijgen. Zo houd je geld over voor andere leuke dingen voor je baby.

Binnenkijken in babykamers

Een blik in de babykamer van jouw zoon of dochter?

Voor deze nieuwe rubriek zijn we op zoek naar meer babykamers. Mogen we bij jou binnenkijken? Leuk! Stuur ons goede foto’s van je babykamer naar info@24baby.nl en wie weet nemen we contact met je op voor een kort interview.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app