Baby 22 weken oud

Slaap, kindje en mama, slaap

Moeder en baby van 22 weken oud liggen samen te slapen

Je kleine slaapkoppie kan steeds langer doorslapen nu hij 22 weken oud is. En dat komt goed uit, want jij hebt je rust hard nodig! Heeft jouw baby al eens bij iemand anders gelogeerd? Misschien is nu een goed moment om dat eens te proberen. Dan heb je pas écht een keer een goede nachtrust.

Mijlpalen baby

Wist je dat...

…je baby nu gemiddeld zo’n 2.400 uur heeft geslapen? Dat zijn ruim 100 dagen, 14 weken of bijna 3 maanden! Maar goed dat jij jouw Doornroosje steeds wakker kust.

Ontwikkeling baby 22 weken

Baby van 22 weken oud ligt lekker te slapen

Nu je baby 22 weken oud is, heeft hij waarschijnlijk een redelijk dag- en nachtritme opgebouwd. Toch slaapt hij nog steeds het grootste deel van de dag, zo’n 14 tot 15 uur. Het lukt hem echter steeds beter om ‘s nachts langer door te slapen. Misschien zelfs al 8 uur achter elkaar! Deze nachtrust hebben jij en je partner hard nodig en jullie maken er gretig gebruik van. Overdag doet je kindje nog een paar dutjes tussendoor. Lekker voor hem én voor jou, want dan heb jij ook even een rustig(er) momentje.

Je kleine slaapt trouwens niet alleen langer achter elkaar, hij gaat ook steeds dieper slapen. Hierdoor schrikt hij minder snel wakker. Je hoeft dus niet meer op je tenen door het huis te sluipen en bij ieder geluidje bang te zijn dat je baby wakker wordt.

Is jouw baby trouwens ook zo lekker aan het bouncen? Als je hem onder zijn oksels pakt en zijn voetjes op jouw schoot of de grond zet, laat hij zich door zijn benen zakken, om zich vervolgens af te zetten. Heel snel achter elkaar. Heerlijk, het lijkt wel of hij danst! Samen hebben jullie zo de grootste lol, terwijl hij ondertussen zijn beenspieren klaarstoomt voor het zwaardere werk: kruipen, en uiteindelijk natuurlijk lopen.

Jouw leven met een baby van 22 weken oud

Opa en baby van 22 weken oud samen

Nu je baby ’s nachts wat langer achter elkaar doorslaapt, kan jij misschien ook een beetje slaap inhalen. Toch betekent het niet dat je écht lekker uit kan rusten. Je zorgt nog steeds 24/7 voor je kleine en tijd voor jezelf (en je partner) vrijmaken blijft lastig. Het is misschien helemaal niet zo’n gek idee om je kindje eens bij iemand te laten logeren. Durf jij dit al aan?

Voor de een is het heel makkelijk hun kindje ergens anders te laten slapen, voor de ander ligt deze drempel een stuk hoger. Het kan niet alleen lastig zijn om niet bij je kleine in de buurt te zijn, maar ook om de controle over zijn zorg uit handen te geven. Als je het moeilijk vindt om je kindje ergens anders te laten overnachten, begin dan bij iemand die je vertrouwt en die bij je in de buurt woont. Zo ben je snel bij je kindje, mocht er iets gebeuren.

Je kan het logeren ook opbouwen. Breng je kindje bij opa en oma en blijf de eerste keer ook slapen. Wel op een andere kamer natuurlijk! Spreek af dat zij naar je kleine toegaan zodra hij wakker wordt of als hij om iets vraagt. Dan kan jij lekker doorslapen en hebben zij een goede ‘oefennacht’. Bouw het logeren rustig uit naar volledig papa- en/of mamavrij. Hebben jullie eindelijk weer een avondje met zijn tweetjes (of alleen), zodat jullie je op elkaar of jezelf kunnen focussen. En opa en oma? Die zullen genieten van jullie vertrouwen en natuurlijk van dat kleine hummeltje in hun huis. Ook al wordt hij ’s nachts 10 keer wakker!

pasgeboren baby met leuk kraamcadeau

De mooiste kraamcadeaus voor je mede-ouders

Is er in jouw omgeving ook ineens een babyboom aan de gang? Verras andere kersverse ouders met een prachtig kraamcadeau. Welke had jij wel willen krijgen?

Bekijk cadeaus

Doen met je baby van 22 weken oud

Moeder danst met baby van 22 weken oud

Je baby is af en toe al flink aan het bouncen, maar wat is er nu leuker dan sámen lekker swingen? Leg je kleine met zijn buikje op je arm en houd je hand op zijn rug. Of houd hem in ‘zitstand’ vast als hij liever overeind zit, met zijn gezichtje naar voren. Zet een vrolijk muziekje aan en dansen maar!

Volgende week

Baby 23 weken oud

Je baby leert grijpen, jij hebt je handen er vol aan

Baby 23 weken oud

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app