Als je zwanger bent, kan je gratis babydozen en zwangerschapsboxen aanvragen. Hierin zitten handige spullen voor jou en je baby. Dit zijn de leukste gratis babyboxen en andere gratis babyproducten op een rij.


Ouders van Nu Zwanger- en Babybox

Je vraagt allebei de boxen snel en makkelijk aan. In deze boxen vind je tijdschriften, kortingsbonnen en producten van o.a. Zwitsal, Sudocrem en Elmex. Op te halen bij de Albert Heijn bij jou in de buurt.

Gratis aanvragen


De blije doos

Je kan de blije doos online aanvragen als je zwanger bent. Je vindt in deze doos onder meer producten van Nijntje, Prénatal, Sudocrem, Philips Avent én een heel pak Pampers.

Gratis aanvragen


Gratis rompertje van Zeeman

Rompertjes: je kan er niet genoeg hebben. Zeker als ze lekker zacht aanvoelen en gemaakt zijn van 100% biologisch katoen, zoals deze. Daarom kan je als (aanstaande) papa of mama een gratis rompertje aanvragen bij Zeeman. Handig!

Gratis aanvragen


Een gratis proefdruk bij Kaartje2go

Persoonlijke geboortekaartjes met veel voordelen:

  • Gratis meerdere proefdrukken
  • Gratis enveloppen
  • Gratis verzending pakketje
  • Meermaals als beste getest (o.a. Kassa)
Gratis proefdruk


Kwebbels boekenpakket

Maak kennis met Kwebbels en vraag gratis een uniek kinderboekenpakket aan (exclusief verzendkosten). Het pakket bevat 4 leuke lees-, leer- en doeboeken van bekende merken. Nu tijdelijk met gratis minifotoboek!

Gratis aanvragen


Gratis e-book over zwangerschapskleding

9 maanden lang fashionable zwanger zijn? Bellyfashion.nl geeft je in dit gratis e-book meer dan 25 tips over het uitkiezen van de leukste zwangerschapskleding!

E-book downloaden


Een gratis cadeaulijst voor jou en je baby

Een gratis online cadeaulijst maken voor je baby met producten van verschillende winkels. De perfecte manier om dubbele cadeautjes te voorkomen en alleen te krijgen wat je echt wil.

Maak gratis cadeaulijst


De #1 app voor (aanstaande) ouders

Volg de ontwikkeling van je baby met de app van 24Baby. Je krijgt iedere dag updates met nuttige informatie en handige tips. Ook kan je je eigen dagboek bijhouden en meelezen en praten met andere (aanstaande) ouders op het forum.

Download gratis

Wat zijn gratis babydozen en zwangerschapsboxen?

Gratis babydozen zijn pakketten met gratis babyspullen. Je kan de boxen of gratis babyproducten aanvragen als je zwanger bent of als je baby net geboren is. Meestal haal je de doos of producten op in een winkel. Soms worden producten tegen verzendkosten bij jou thuisbezorgd.

Naast een babydoos zijn er ook zwangerschapsboxen. Hier zitten producten in die je tijdens je zwangerschap al kan gebruiken. Ook zitten er in zwangerschapsboxen vaak enkele babyspullen, bijvoorbeeld een fopspeen of bijtring.

Wat zit er in de zwangerschapsboxen en gratis babydozen?

In iedere gratis babydoos en zwangerschapsbox zitten andere producten. De precieze inhoud verandert regelmatig. De producten in een zwangerschapsbox zijn meer gericht op je zwangerschap. In een babydoos zitten juist meer spullen die handig zijn voor je baby.
Producten die je in gratis babydozen en zwangerschapsboxen kan tegenkomen, zijn:

In de meeste babydozen zitten ook cadeau- of kortingsbonnen voor bepaalde producten of winkels.

Blije doos

De blije doos is een van de populairste gratis babydozen. Je vindt in deze doos onder meer producten van Nijntje, Prénatal, Sudocrem, Philips Avent én een heel pak Pampers. Benieuwd wat de redactie van 24Baby van deze doos vindt? Lees hier meer >>

Blije doos aanvragen

Je kan de blije doos online aanvragen. Hierbij moet je een aantal gegevens invullen, zoals je naam, (e-mail)adres en uitgerekende datum. Daarna ontvang je een digitale ophaalkaart in je mailbox.

Blije doos ophalen

Na het online aanvragen van de blije doos kan je deze ophalen bij de Prénatal. Neem de digitale ophaalkaart mee naar de winkel en je krijgt een gratis babydoos mee naar huis.

De Zwangerbox en Babybox

In de Ouders van Nu Zwangerbox en Babybox zitten veel leuke producten en tijdschriften. In deze boxen vind je handige spullen van bekende merken zoals Pampers, Difrax en C&A. Benieuwd wat de redactie van 24Baby van deze doos vindt? Lees het hier >>

De Zwangerbox en Babybox aanvragen

Je kan de Zwangerbox eenvoudig online aanvragen. Hierna ontvang je via de mail een digitale ophaalkaart. Als je je hebt ingeschreven voor de Zwangerbox, krijg je binnen vier weken na je bevalling automatisch een ophaalkaart voor de Babybox.

De Zwangerbox en Babybox ophalen

De gratis babydozen kan je ophalen bij de Albert Heijn bij jou in de buurt. Neem hiervoor de digitale ophaalkaart mee. Je kan de Zwangerbox ophalen tot je uitgerekende datum. De Babybox kan je ophalen totdat je baby 6 maanden oud is.

Hoe kan het dat de babydozen gratis zijn?

Een doos vol met leuke en handige spullen voor tijdens je zwangerschap en voor je baby. En dat allemaal gratis! Het klinkt te mooi om waar te zijn. Waarom kan je deze babydozen en zwangerschapsboxen gratis aanvragen?

Ben je in verwachting of heb je net een baby gekregen? Dan ben jij een mogelijke nieuwe klant voor veel merken met zwangerschaps- en babyproducten. Deze merken leveren hun producten gratis aan, zodat jij hiermee in contact komt. Ze hopen dat je tevreden bent over hun product en het daarna blijft kopen.

Voor de aanbieders van een gratis babydoos is het voordeel dat je het cadeaupakket bij hen in de winkel komt halen. Hoewel je niet verplicht bent om andere producten te kopen, ben je wel in hun winkel. De meeste mensen lopen dan toch een rondje. Grote kans dat je een goede aanbieding ziet waar je geen nee tegen kan zeggen.

Tot slot heb je bij het aanvragen van je gratis babydoos ook je contactgegevens doorgegeven. Ze kunnen je hierdoor reclame sturen.

Overige gratis babyproducten

Naast babydozen en zwangerschapsboxen kan je ook veel andere gratis babyspullen aanvragen. Denk aan gratis rompers en de kans om gratis geboortekaartjes te winnen.

Deze gratis acties hebben hetzelfde doel en voordeel als de babydozen: de aanbieder wil jou kennis laten maken met zijn producten en hoopt dat jij klant blijft. Daarom ontvang je de babyspullen gratis.