Als je zwanger bent, kan je gratis babydozen en zwangerschapsboxen aanvragen. Hierin zitten handige spullen voor jou en je baby. Dit zijn de leukste gratis babyboxen en andere gratis babyproducten op een rij.

Nutricia voor jou met knuffeldoek

Ontvang een gratis knuffeldoek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 'Nutricia voor jou' en ontvang leuke updates die passen bij jouw situatie als (aanstaande) ouder. Bij je inschrijving ontvang je nu ook een schattig knuffeldoekje gratis!

Gratis aanmelden
De blije doos is een gratis babydoos

De blije doos

Je kan de blije doos online aanvragen als je zwanger bent. Je vindt in deze doos onder meer producten van Nijntje, Prénatal, Sudocrem, Philips Avent én een heel pak Pampers.

Gratis aanvragen
Zwangerbox Babybox gratis te bestellen

Ouders van Nu Zwanger- en Babybox

Vraag beide boxen snel en makkelijk aan. In deze boxen vind je tijdschriften, kortingsbonnen en producten van o.a. Pampers, Difrax en Elmex. Op te halen bij jouw dichtstbijzijnde Albert Heijn.

Gratis aanvragen
Kaartje2go gratis proefdruk geboortekaartje

Een gratis proefdruk bij Kaartje2go

Persoonlijke geboortekaartjes met aardig wat voordelen:

 • Gratis meerdere proefdrukken
 • Gratis enveloppen
 • Gratis verzending pakketje
 • Meermaals als beste getest (o.a. Kassa)
Gratis proefdruk
baby draagt zeeman rompertje

Vraag nu een gratis rompertje aan

Rompertjes: je kan er niet genoeg van hebben! Vraag daarom als (aanstaande) papa of mama een gratis rompertje aan bij Zeeman. Deze is gemaakt van biologisch katoen, met stretch waardoor hij ook nog eens heerlijk zit.

Gratis aanvragen
Gratis boekenpakket van Kwebbels

Kwebbels boekenpakket

Maak kennis met Kwebbels en vraag gratis een uniek kinderboekenpakket aan (exclusief verzendkosten). Het pakket bevat 4 leuke lees-, leer- en doeboeken van bekende merken. Nu tijdelijk met gratis minifotoboek!

Gratis aanvragen
Gratis e-book met tips van Bellyfashion

Gratis e-book over zwangerschapskleding

9 maanden lang fashionable zwanger zijn? Bellyfashion.nl geeft je in dit gratis e-book meer dan 25 tips over het uitkiezen van de leukste zwangerschapskleding!

E-book downloaden

Wat zijn gratis babydozen en zwangerschapsboxen?

Gratis babydozen zijn pakketten met gratis babyspullen. Je kan de boxen of gratis babyproducten aanvragen als je zwanger bent of als je baby net geboren is. Meestal haal je de doos of producten op in een winkel. Soms worden producten tegen verzendkosten bij jou thuisbezorgd.

Naast een babydoos zijn er ook zwangerschapsboxen. Hier zitten producten in die je tijdens je zwangerschap al kan gebruiken. Ook bevatten zwangerschapsboxen vaak enkele babyspullen, bijvoorbeeld een fopspeen of bijtring.

Wat zit er in de zwangerschapsboxen en gratis babydozen?

In iedere gratis babydoos en zwangerschapsbox zitten andere producten. De precieze inhoud verandert regelmatig. De producten in een zwangerschapsbox zijn meer gericht op je zwangerschap. In een babydoos zitten juist meer spullen die handig zijn voor je baby.
Producten die je in gratis babydozen en zwangerschapsboxen kan tegenkomen, zijn:

In de meeste babydozen zitten ook cadeau- of kortingsbonnen voor bepaalde producten of winkels.

Blije doos

De blije doos is een van de populairste gratis babydozen. Je vindt in deze doos onder meer producten van Nijntje, Prénatal, Sudocrem, Philips Avent én een heel pak Pampers.

Blije doos aanvragen

Je kan de blije doos online aanvragen. Hierbij moet je een aantal gegevens invullen, zoals je naam, (e-mail)adres en uitgerekende datum. Daarna ontvang je een digitale ophaalkaart in je mailbox.

Blije doos ophalen

Na het online aanvragen van de blije doos kan je deze ophalen bij de Prénatal. Neem de digitale ophaalkaart mee naar de winkel en je krijgt een gratis babydoos mee naar huis.

De Zwangerbox en Babybox

De Ouders van Nu Zwangerbox en Babybox bevatten veel leuke producten en tijdschriften. In deze boxen vind je handige spullen van bekende merken zoals Pampers, Difrax en C&A.

De Zwangerbox en Babybox aanvragen

Je kan de Zwangerbox eenvoudig online aanvragen. Hierna ontvang je per mail een digitale ophaalkaart. Als je je hebt ingeschreven voor de Zwangerbox, krijg je binnen vier weken na je bevalling automatisch een ophaalkaart voor de Babybox.

De Zwangerbox en Babybox ophalen

De gratis babydozen kan je ophalen bij jouw dichtstbijzijnde Albert Heijn. Neem hiervoor de digitale ophaalkaart mee. Je kan de Zwangerbox ophalen tot je uitgerekende datum. De Babybox kan je ophalen totdat je baby 6 maanden oud is.

Hoe kan het dat de babydozen gratis zijn?

Een doos vol met leuke en handige spullen voor tijdens je zwangerschap en voor je baby. En dat allemaal gratis! Het klinkt te mooi om waar te zijn. Waarom kan je deze babydozen en zwangerschapsboxen gratis aanvragen?

Als je in verwachting bent of net een baby hebt gekregen, ben jij een mogelijke nieuwe klant voor veel merken met zwangerschaps- en babyproducten. Deze merken leveren hun producten gratis aan, zodat jij hiermee in contact komt. Ze hopen dat je tevreden bent over hun product en het daarna blijft kopen.

Voor de aanbieders van een gratis babydoos is het voordeel dat je het cadeaupakket bij hen in de winkel komt halen. Hoewel je niet verplicht bent om andere producten te kopen, ben je wel in hun winkel. De meeste mensen lopen dan toch een rondje. Grote kans dat je een goede aanbieding ziet die je niet kan weerstaan.

Tot slot heb je bij het aanvragen van je gratis babydoos ook je contactgegevens doorgegeven. Ze kunnen je hierdoor gericht reclame sturen.

Overige gratis babyproducten

Er worden, naast babydozen en zwangerschapsboxen, ook veel andere gratis babyspullen aangeboden. Denk aan gratis rompertjes en de kans om gratis geboortekaartjes te winnen.

Deze gratis acties hebben hetzelfde doel en voordeel als de babydozen: de aanbieder wil jou kennis laten maken met zijn producten en hoopt dat jij klant blijft. Daarom ontvang je de babyspullen gratis.

Veelgestelde vragen

De inhoud van de blije doos wisselt vaak. Dit zijn de dingen die erin kunnen zitten:

 • Philips Avent flesje
 • Proefverpakking Pampers
 • Tijdschrift WIJ
 • Speentje
 • Meer

De inhoud van de OvN zwanger- en babybox wisselt vaak. Dit zijn de dingen die erin kunnen zitten:

 • Speentje
 • Proefverpakking Pampers
 • Tijdschrift Ouders van Nu
 • Billenzalf
 • Meer

Als je in verwachting bent of net een baby hebt gekregen, ben jij een potentiële nieuwe klant voor veel merken met zwangerschaps- en babyproducten. Deze merken leveren hun producten gratis aan, zodat jij in contact komt met deze producten.
Meer over het verdienmodel.