Baby 24 weken oud

Oog voor detail en boodschapperikelen

Lachende baby van 24 weken oud op gele achtergrond

Pffrrrtt. Dat geluid hoor je de hele dag als je baby 24 weken oud is. Hij is namelijk hard aan het oefenen met gorgelen en belletjes blazen. Daarnaast krijgt je baby steeds meer oog voor detail en kan zich helemaal verliezen in dat interessante, kleine knoopjes op je trui. Jij verliest je geduld soms een beetje. Eén troost: je bent niet de enige!

Mijlpalen baby

Wist je dat...

…meer dan 80% van de baby’s wordt geboren met een geboortevlek? Sommige geboortevlekken zijn tijdelijk, andere houdt je baby de rest van zijn leven.

Ontwikkeling baby 24 weken

Baby van 24 weken oud steekt zijn tong uit en blaast belletjes

Geeft jouw kleine ook nog dagelijks een prachtige zangvoorstelling nu hij 24 weken oud is? Naast zijn gekir, gegil en gekraai, is hij waarschijnlijk ook druk aan het gorgelen. Hierbij tuit hij zijn lipjes, steekt zijn tongetje iets uit zijn mond en blaast heel hard. Dit produceert een leuk ‘scheetgeluidje’ en er komen allemaal kleine belletjes uit zijn mond. De Engelse term hiervoor is blowing raspberries. Letterlijk vertaalt: ‘framboosjes blazen’. Als je bedenkt dat je baby de hele dag framboosjes aan het blazen is, wordt dat constante gezoem en gepruttel nóg schattiger.

Je kindje kan jouw gezicht al een tijdje herkennen. Vanaf nu gaat hij ook meer andere objecten herkennen, zelfs als hij maar een deel van het object ziet. Zo herkent hij zijn favoriete speeltje of knuffeltje als dat deels verstopt zit achter een dekentje. Het spelletje kiekeboe krijgt dan ook een hele andere dimensie en zorgt nu voor éxtra veel plezier.

Je baby herkent niet alleen meer objecten, maar hij krijgt ook steeds meer oog voor detail. De knopen op je vest, de kralen aan je oorbellen en, niet te vergeten, je wimpers. Wauw! Hij verwondert zich over al het moois dat hij ineens zo duidelijk ziet, bekijkt het aandachtig en strijkt er voorzichtig met zijn vingertjes langs. Zo lief! Pas wel even op wanneer je kleine met zijn vingertjes in de buurt van je oog komt. Hij bedoelt het natuurlijk goed, maar heeft nog niet altijd genoeg controle over zijn bewegingen. Voor je het weet zit dat vingertje, inclusief scherpe nagel, in je oog.

Jouw leven met een baby van 24 weken oud

Moeder doet boodschappen met baby van 24 weken oud

Boodschappen doen met je baby is niet gemakkelijk. Sterker nog: het kan vreselijk zijn! De wielen van de kinderwagen die overal achter blijven haken, het boodschappenmandje dat je ergens kwijt moet of je baby die het na 5 minuten op een krijsen zet… Om het nog maar niet te hebben over de boze of verwijtende blikken van ‘medeboodschapdoeners’.

Een schamele troost: iedere vader of moeder maakt het minstens één keer mee. En gelukkig zijn er verschillende manieren om je kleine (misschien héél even) af te leiden. Trek een gekke bek, zing een liedje, klap in je handen, geef hem iets om mee te spelen of wijs nieuwe dingen aan in de schappen. Houd er rekening mee dat alle prikkels en nieuwe indrukken in een winkel voor sommige kindjes overweldigend kunnen zijn en je baby zijn mondje daarom misschien opentrekt.

Moeder houdt haar baby vast in een badcape

Alles voor je baby shop je eenvoudig online

Heb je nog iets nodig voor je kleine? Geen zorgen, je bestelt de leukste en voordeligste producten eenvoudig online bij bol.com. Babykleding, bijtringen, verzorgingsproducten en zelfs luiers: alles wat je nodig hebt meestal de volgende dag in huis!

Bestel online

Doen met je baby van 24 weken oud

Moeder speelt kiekeboe met baby van 24 weken oud

Je baby leert steeds beter dat een actie een gevolg heeft. Daarom vindt hij het extra leuk als er onverwachts iets gebeurt. Dus: kiekeboe er op los! Je kan natuurlijk de klassieke variant met je handen doen, maar er zijn nog meer variaties. Verstop je buiten het zicht van je kleine en kom plotseling omhoog met een blij of verbaasd gezicht. Hij zal kraaien van plezier. Als je baby aan dit spelletje gewend is, kan je steeds meer verschillende gezichtsuitdrukkingen laten zien. Wissel ook eens van verstopplek: duik achter een stoel vandaan, doe de deur open en dicht, leg een doek over je gezicht en laat je baby die eraf trekken, of leg juist een doek over zijn gezicht en trek hem er zelf af. Mega lachbuien gegarandeerd!

Volgende week

Baby 25 weken oud

Eigen willetje en nieuwe ‘oude’ kwaaltjes

Baby 25 weken oud