06-baby-6-weken-oud-babymassage

Baby 6 weken oud

Een goed gesprek
BABY 5 WEKEN BABY 7 WEKEN

Prrrt, gjé, ahh! Nu je baby 6 weken oud is, ontdekt hij dat hij zelf geluidjes kan maken. Hij kirt er dan ook flink op los en wil niets liever dan de hele dag met jou ‘praten’. Als je zelf ook je ei kwijt wilt over de afgelopen weken, kan je deze week bij je verloskundige terecht voor een nacontrole. Ben jij alweer opgeknapt? Dan kan je vanaf deze week weer beginnen met sporten. Work it, girl!

Mijlpalen baby

Wist je dat...

…de kleur ogen van je kindje nog kan veranderen? De meeste baby’s worden geboren met blauwe ogen, maar die kan nog veranderen tot je kindje 3 jaar is.

ONTWIKKELING BABY 6 WEKEN OUD

Als je baby 6 weken oud is, ontdekt hij dat hij zelf geluidjes kan maken. Hij probeert zijn stem op alle mogelijk manieren uit. Het begint met voorzichtig gekir, ge-prrrt en gje-geluidjes, maar ook de ‘uh’, ‘ah’, en ‘ieh’ kan je vanaf nu voorbij horen komen.

Stimuleer zijn taalontwikkeling door veel op hem te reageren. Doe zijn klanken na en lok hem uit jouw geluidjes te imiteren. Zo merkt hij dat jij het belangrijk vindt wat hij vertelt en leert hij dat hij op deze manier ook je aandacht kan trekken. Geniet trouwens nog maar even van de rust: de geluidjes zijn nu nog voorzichtig en zacht, maar over een paar weken ontdekt je kleine ook zijn volume…

Huilt je baby vaak tijdens of na de voeding en is hij dan ontroostbaar? Misschien heeft hij last van darmkrampjes. Deze veroorzaken flink wat pijn en onrust bij je baby. Dat maakt jou ook behoorlijk wanhopig! Nog even volhouden: de krampjes zijn nu op hun top, maar na 4 maanden nemen ze meestal af. Je kan de pijn van je baby proberen te verzachten door zijn buikje te masseren of een warme kruik op zijn buikje te leggen.

JIJ MET JE BABY VAN 6 WEKEN OUD

Het is alweer 6 weken geleden dat jij jouw wondertje ter wereld bracht. De bevalling was een flinke aanslag op je lijf en de afgelopen weken waren behoorlijk hectisch. Je kan deze week daarom bij je verloskundige of gynaecoloog terecht voor een nacontrole. Tijdens deze controle blikken jullie terug op je bevalling, bespreken jullie je lichamelijke en emotionele herstel na de bevalling en controleert je verloskundige eventuele wonden en/of lichamelijke klachten.

Als jij je lichamelijk weer goed voelt en hersteld bent, kan je vanaf deze week rustig beginnen met het opbouwen van je conditie. Als je een keizersnede hebt gehad, kan je hier pas over 2 weken weer mee beginnen. Je buikspieren hebben dan namelijk meer tijd nodig om te herstellen. Bekijk hier instructiefilmpjes met oefeningen die je nu kan doen. Een overzicht met sporten die je vanaf deze week weer kan oppakken vind je hier. No more excuses!

Gratis boekenpakketShoptip baby 6 weken oud, gratis kwebbels boekenpakket

Met voorlezen stimuleer je de taalontwikkeling van je kindje. Ter kennismaking biedt Kwebbels een uniek kinderboekenpakket gratis aan (exclusief verzendkosten). Het pakket bevat 4 leuke lees-, leer- en doeboeken van bekende merken.

Gratis aanvragen ➝

DOEN MET JE BABY VAN 6 WEKEN OUD

Zijn jullie toe aan wat ontspanning? Geef je kleine dan een babymassage. Zo heb je volledig de aandacht voor elkaar en leer jij je kindje goed kennen. Bouw de massage rustig op en zorg voor een warme omgeving met weinig prikkels. Oh, wat zal je kleine genieten! Wil jij de massage optimaal afsluiten? Trakteer je baby na de massage dan op een plons in de Tummy tub. Het warme water zorgt niet alleen voor nóg meer ontspanning, maar spoelt ook nog eens de olie van zijn lijfje. Kleine tip: houd een schone doek bij de hand. Als je baby zo ontspannen is, wil er nog weleens wat uitfloepen!

Iedere baby is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Dit artikel is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Te vroeg geboren baby’s lopen vaak iets achter in hun ontwikkeling. Als je baby op meerdere vlakken achterloopt bespreek dit dan op het consultatiebureau.
ADVERTENTIE
Jouw kindje is een nieuwsgierige onderzoeker. Net als wij. Nutricia, de maker van Nutrilon, heeft meer dan 100 jaar kennis en doet continu onderzoek naar de invloed van voeding op de eerste levensjaren.