Baby 4 maanden oud

Baby 4 maanden oud

Diepte zien en grijpgrage handjes
BABY 3 MAANDEN BABY 5 MAANDEN

Als je baby 4 maanden oud is, kan hij hoogte en diepte zien. Als je baby dingen wil pakken, gaat het echter nog wel eens mis. De oog-handcoördinatie van je baby is namelijk nog niet optimaal. Een activity center kan deze ontwikkeling stimuleren. Maar vergeet niet dat je baby het meeste leert van jou, daarom blijft quality time erg belangrijk.

JE BABY KAN WAARSCHIJNLIJK...

  • Schaterlachen van plezier
  • Zijn vuistje openen, om daarna met zijn handjes te gaan spelen
  • Naar dingen grissen en deze vast proberen te houden
  • Van zijn rug naar zijn zij rollen en andersom

JE BABY KAN MISSCHIEN...

  • Naar bewegende objecten grijpen
  • Dingen vasthouden en deze heen en weer bewegen
  • Van zijn rug naar zijn buik rollen en andersom

ONTWIKKELING BABY 4 MAANDEN OUD

Baby van 4 maanden oud traint zijn oog-hand-coördinatie

Als je baby 4 maanden oud is, is hij goed in staat bewegende objecten te volgen met zijn ogen. Je baby zal zelfs zijn hoofd mee bewegen om het voorwerp langer in het zicht te houden. Niet alleen zal je baby het object volgen, hij zal het ook proberen te pakken. Beweeg maar eens een rammelaar langzaam heen en weer. Je baby zal zijn oogjes en hoofd mee bewegen en een poging doen de rammelaar te pakken.

Een baby van 4 maanden kan ook hoogte en diepte zien. Je baby’s oog-handcoördinatie is alleen nog niet optimaal. Dat betekent dat het grijpen dus niet altijd goed zal gaan. In plaats van iets te pakken is de kans groot dat hij het omstoot. Pas daarom goed op waar je baby allemaal bij kan. Een activity center kan bijdragen aan de motorische ontwikkeling van je baby.

Je baby heeft al lang door dat de wereld groot is en dat er veel te ontdekken valt. De box of het kleed waar hij op ligt is niet meer genoeg, je baby wil zich verplaatsen. Je baby’s nek- en rugspieren zijn echter nog vol in ontwikkeling, kruipen en lopen zit er daarom nog niet in. Wat hij wel kan is rollen, daar gaat je baby aankomende maanden dan ook hard aan werken. Je baby zal beginnen met van zijn rug naar zijn zij te rollen en andersom. Daarna is het een kwestie van tijd voordat hij van zijn rug naar zijn buik rolt. Als je baby dit eenmaal kan, zal hij voornamelijk op zijn buik te vinden zijn. Dit is namelijk de beste positie om zich te leren te verplaatsen.

JOUW LEVEN MET EEN BABY VAN 4 MAANDEN OUD

Baby van 4 maanden oud bij het consultatiebureau

Als je baby 4 maanden oud is, is het weer tijd voor een bezoek aan het consultatiebureau. Het consultatiebureau zal de algemene gezondheidscheck doen en kijken naar je baby’s fysieke en emotionele ontwikkeling. Je baby krijgt bovendien zijn derde DKTP- en HIB-inenting. Na drie maanden achter elkaar een prik te hebben gehad zijn jullie er nu gelukkig even vanaf. De volgende prik is pas over dik een half jaar, als je baby 11 maanden oud is.

Vul de spaarpot van je kindje Van de ouders met kinderen tot 12 jaar heeft ruim 70% een spaarrekening voor zijn kind (bron: Nibud). Ga ook alvast sparen voor je kindje. Bij het openen van een KinderToekomst Spaarrekening ontvang je nu €5 spaargeld en maak je kans op een stoere bolderkar.

MEER INFORMATIE ➝

TIP ALS JE BABY 4 MAANDEN OUD IS

Kiekeboe spelen met je 4 maanden oude baby

Kinderen kunnen keuzestress krijgen, bijvoorbeeld als er te veel speelgoed is waarmee ze kunnen spelen. Maak daarom een selectie van 4 dingen, die je regelmatig afwisselt. Je baby is niet de enige die keuzestress kan hebben. Hebben wij hier niet ook last van, als we voor onze kledingkast staan?

Je hebt speelgoed in alle soorten en maten. Ook al is er voor iedere leeftijd ander speelgoed, het assortiment blijft groot. Het is daarom een hele klus om het juiste speelgoed te vinden voor je baby. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Onthoud daarom één ding goed. Jij bent het leukste en belangrijkste “speeltje” van je baby! Speel maar eens het spelletje kiekeboe met je baby. Je baby zal in een deuk liggen als je weer achter je handen vandaan komt. Het spelletje kiekeboe is niet alleen leuk, het is ook heel leerzaam. Je baby leert dat iets wat hij niet ziet, niet altijd weg hoeft te zijn.

Iedere baby is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Dit artikel is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Te vroeg geboren baby’s lopen vaak iets achter in hun ontwikkeling. Als je baby op meerdere vlakken achterloopt bespreek dit dan op het consultatiebureau.
ADVERTENTIE