Kamer van Jayson

Ben jij in verwachting en op zoek naar inspiratie voor de babykamer? In deze serie ‘binnenkijken bij’ geven we je een kijkje in de mooiste babykamers. De mama van Jayson neemt ons mee in de speelse babykamer van haar zoon.

Babykamerpaspoort

Kamer van Jayson
  • De kamer van: Jayson
  • Papa & mama: Mike & Eline
  • Geboortedatum: 18-05-2022
  • Plaats: Zwijndrecht
  • Grootte kamer: 12 m2
  • Thema kamer: Bohemian Oase

Een warme deken

De kamer van Jayson is een warme, uitnodigende en speelse babykamer. Wanneer we zijn kamer binnenlopen voelt het als een warme deken die om je heen geslagen wordt. We hebben gebruik gemaakt van verschillende materialen. Hout, riet, bamboe, een zacht kleed en macramé decoraties. Er is genoeg te zien en te voelen.

Kussens met vossen en beren

Aan de muur hangt een macramé plantenhanger in de vorm van een uil. Voor kussentjes heb ik kussenslopen gevonden met een vossengezicht en een berengezicht. Voor de boeken heb ik een leuke rotan tijdschriftenrek gekocht. Alles bij elkaar maakt het een mooi, kinderlijk geheel.

Met potlood heb ik eerst de lijnen op de muur getekend en daarna alles in geschilderd met drie tinten bruin.

Kerst en nieuwjaar

Het was december toen we begonnen met de babykamer. Ik was 17 weken zwanger en het was de periode tussen kerst en oud & nieuw. Die week was ik vrij van werk en had ik alle tijd om de muren te schilderen en de muurschildering te maken. Jayson’s babykamer was een maand later helemaal af.

De zelfgemaakte muurschildering

De roestbruine en beige kleuren zijn tegenwoordig helemaal hip, dus ik wilde ook met de tijd meegaan. Ik heb de muurschildering zelf geschilderd. Met potlood heb ik eerst de lijnen op de muur getekend en daarna alles in geschilderd met drie tinten bruin. Het berglandschap op de muur valt op. De roestbruine zon knalt van de muur af.

Kamer van Jayson
Kamer van Jayson
Kamer van Jayson
Kamer van Jayson

Nesteldrang

Ik ben gek op organiseren. Zo hangen er maat labels in zijn kast. In de lades van de commodekast heb ik mandjes met daarin ladeverdelers. Ik heb daarop de kledingmaten geschreven. In de kast staat een mand met rolletjes hydrofiele doeken. Alles is netjes opgevouwen en heeft een mooie plaats gekregen.

Pauwstoel

Het meeste is nieuw, maar we hebben ook wat spullen hergebruikt. Zijn kledingkast stond eerst in de logeerkamer. Ook het bijzettafeltje komt van een andere plek in huis, namelijk de woonkamer. Dit was een oude salontafel. De pauwstoel is een echte eyecatcher. Weer eens wat anders dan een eenvoudige fauteuil. De pauwstoel stond eerst in mijn kantoor, maar past nu perfect in de kamer van Jayson.

Mijn gouden tip voor een fijne babykamer

Gebruik voor de babykamer mooie kleuren en materialen die fijn zijn voor je baby. Voor later is een zacht speelkleed handig. Je kan ook best spelen met leuke details. Later zal je kindje hier nog meer oog voor krijgen. Ik heb op social media veel reacties voorbij zien komen. Van “die nepplanten zijn stofnesten” tot “pas op met die spiegels, die trekt hij zo van de muur!” Inmiddels is Jayson 5 maanden oud en er is nog geen stofje of spiegel op hem gevallen.

Binnenkijken in babykamers

Een blik in de babykamer van jouw zoon of dochter?

Voor deze nieuwe rubriek zijn we op zoek naar meer babykamers. Mogen we bij jou binnenkijken? Leuk! Stuur ons goede foto’s van je babykamer naar info@24baby.nl en wie weet nemen we contact met je op voor een kort interview.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app