Baby met Nederlandse jongensnamen

Voor een mooie jongensnaam hoef je niet de grens over. Verwacht je een zoon en ben je op zoek naar dé naam voor je kleine? Doe dan inspiratie op met deze 50 Nederlandse jongensnamen.

Kenmerken van Nederlandse jongensnamen

Van Sil tot Valentijn: Nederlandse jongensnamen komen in alle soorten en maten voor. Toch kan je een paar overeenkomsten herkennen:

  • Veel korte namen. In de lijst met oer-Hollandse jongensnamen zie je veel korte namen van één en twee lettergrepen voorbijkomen. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij Italiaanse namen, die vaak uit drie of zelfs vier lettergrepen bestaan.
  • Eindigen vaak op -e. Opvallend veel namen uit de lijst hierboven eindigen op de letter -e. Dit zie je vooral bij de Friese jongensnamen die in deze top 50 Nederlandse jongensnamen staan.
  • Veel namen met -ij. Een andere klank die je opvallend vaak in de lijst ziet, is de -ij. Deze klank komt in het buitenland niet voor, dus is een typisch kenmerk van Nederlandse namen.
  • Afkortingen. Veel oer-Hollandse jongensnamen zijn een afkorting van een langere naam. Denk aan Daaf, dat van David komt. Of Wout van Wouter en Flip van Filip.

Vind meer babynamen

Staat de perfecte naam voor jouw baby er niet tussen? Laat je op ideeën brengen bij het maken van een keuze. Bekijk alle Nederlandse jongensnamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind meer namen >>