Tijmen

Tijmen is afgeleid van Tideman

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Tijmen
  • Geboortekaartjes met de naam Tijmen
  • Geboortekaartjes met de naam Tijmen
  • Geboortekaartjes met de naam Tijmen
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Tijmen?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Tijmen

52%
58%
28%
29%
16%
16%

Welke kenmerken vind je bij Tijmen passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Tijmen

Tijmen is afgeleid van Tideman. Tideman is een Germaanse naam, die net als de meeste andere Germaanse namen uit twee naamstammen bestaat. ‘Tide’ komt uit ‘thied’ of ‘diet’, dat ‘volk’ betekent. ‘Man’ betekent ‘mens, man’. De naam heeft dus als totale betekenis ‘man van of uit het volk’.

Overigens werd het achtervoegsel ‘man’ al in de vroege Middeleeuwen gebruikt om een vleivorm van de naam te maken, een bekend voorbeeld is Janneman.

Aantallen en varianten Tijmen

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Tijmen als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Tijmen per jaar gegeven is

Tijmen is afgeleid van Tideman. Tegenwoordig wordt Tideman vrijwel niet meer gebruikt en geeft men de voorkeur aan de modernere variant Thijmen. Thijmen komt ongeveer 5.500 keer voor, vaak als eerste naam. Rond 2000 steeg de populariteit van deze naam plotseling snel en sinds die tijd wordt de naam jaarlijks zo’n 500 keer gegeven.

Tijmen was ook voor 2000 al in gebruik en werd jaarlijks zo’n 20 à 30 keer gegeven. Rond 1980 begon het gebruik van deze naam te stijgen en ook Tijmen wordt sinds het jaar 2000 duidelijk vaker gebruikt. In totaal komt de naam zo’n 5.000 keer voor.

De variant Tymen wordt zo’n 500 keer gebruikt. Bijna 1.800 mannen heten Tiemen. Deze naam gaat nauwelijks mee in de populariteit van Thijmen en Tijmen. Over de hele periode 1880 tot nu is het gebruik ervan weliswaar wisselend, maar is er geen duidelijke dalende of stijgende trend te zien.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Namen die lijken op Tijmen

Tiemen, Tymen, Thijmen

Bekijk ook deze namen

Julian, Max, James, Willem, Ezra, Roan, Cas, Olivier, Hidde, Niek