Mick

Mick is afgeleid van Michaël

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Mick
  • babynamen_card_with_name Mick
  • babynamen_card_with_name Mick
  • babynamen_card_with_name Mick
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Mick?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Mick

37%
83%
9%
33%
10%
23%

Welke kenmerken vind je bij Mick passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Mick

Mick is een Engelse naam met de betekenis ‘wie is als God?’. Het is een verkorte vorm van de naam Michaël. Die naam komt uit het Hebreeuws en betekent ‘wie is als God?’ Dat is natuurlijk een retorische vraag. Het is de bedoeling om iedereen eraan te herinneren dat niemand zo is als God.

Michaël is de naam van een van de aartsengelen, de belangrijkste engelen die boodschappers zijn tussen God en de mensen. Hij wordt genoemd in de Bijbelboeken Daniël, Judas en Openbaring. Michaël is een strijdvaardige engel, die dan ook vaak met een zwaard in zijn hand wordt afgebeeld. Daarnaast wordt hij beschouwd als de beschermengel van Israël.

Aantallen en varianten Mick

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Mick als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Mick per jaar gegeven is

Mick is in Nederland populair geworden vanaf de jaren ’80. Sindsdien is de naam steeds vaker in gebruik genomen. Ieder jaar krijgen zo’n 200 jongetjes deze naam. In totaal komt de naam ruim 5.000 keer voor. Variant Mik komt bijna 800 keer voor.

Mick is afgeleid van Michaël. Bijna 12.500 mannen heten Michaël, 37.000 mannen schrijven hun naam als Michael. Michaël werd vooral gebruikt tussen 1960 en 1970, daarna gaf men de voorkeur aan Michael.

De vrouwelijke vormen Michaela en Michaëla zijn veel minder gebruikelijk. Ze komen allebei zo’n 1.300 keer voor.

Michel is een van de populairste varianten van de naam. 31.500 mannen heten zo. Deze naam werd voornamelijk rond 1970 gebruikt. Soms wordt de naam gespeld als Michèl.

Vanuit het Fins is de naam Mika in opkomst. Deze komt ongeveer 4.000 keer voor. De naam Mika komt overigens ook in het Japans voor en heeft daar de betekenis ‘mooie geur’ of ‘goede groei’.

De vrouwelijke variant Michelle komt bijna 22.000 keer voor. Veel minder vaak wordt die naam geschreven als Michèle of Michèlle, deze vormen worden zo’n 2.000 keer gebruikt. Af en toe komt Michella voor.

Wetenswaardigheden Mick

Mick Jagger

De bekendste Mick ter wereld is waarschijnlijk zanger Mick Jagger. Hij is de leadzanger van de succesvolle rockband The Rolling Stones. Met deze band scoort hij al sinds de jaren ’60 de ene hit na de andere. In 2003 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II. Zijn legendarische danspasjes worden bezongen in het nummer Moves Like Jagger van Maroon 5. Hij speelde zelf ook in de videoclip bij dat nummer.

Mick Schumacher

Mick Schumacher (1999) is de zoon van de bekende Formule 1-coureur Michael Schumacher, die maar liefst 7 keer wereldkampioen werd. Mick wil de in de voetsporen van zijn vader treden. Momenteel rijdt Mick de Formule 3.

Bekijk ook deze namen

Niek, Casper, Vince, Siem, Dex, Guus, James, Pepijn, Jaxx, Melle