Nolan

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Nolan
  • Geboortekaartjes met de naam Nolan
  • Geboortekaartjes met de naam Nolan
  • Geboortekaartjes met de naam Nolan
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Nolan?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Nolan

38%
72%
8%
28%
 5%
29%

Welke kenmerken vind je bij Nolan passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Nolan

Nolan is afkomstig van de Ierse achternaam Ó Nualláin. Dit betekent ‘afstammeling van Nuallán’. Dat komt op zijn beurt weer van het Ierse woord ‘nuall’ dat ‘nobel, beroemd’ betekent. De naam betekent dus zoiets als ‘afstammeling van nobele, beroemde mensen’.

Het is ook mogelijk dat de naam is afgeleid van het woord ‘niall’. De naam zou dan ‘kampioen’ of ‘wolk’ als betekenis kunnen hebben. Niall bestaat ook als zelfstandige naam in het Iers.

Aantallen en varianten Nolan

De jongensnaam Nolan komt ongeveer 700 keer voor in Nederland. De naam werd eind jaren ’80 gangbaar en is sinds 2010 bezig aan een opmars in populariteit. In 2016 werden er ruim acht keer zo veel baby’s Nolan genoemd als in 2010.

In Frankrijk staat de naam Nolan in de top-20 van populairste jongensnamen. Ook in de Verenigde Staten, België en Canada is het een geliefde naam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Nolan

Nolan Gould

Nolan Gould is een acteur, vooral bekend vanwege zijn rol als Luke Dunphy in de populaire sitcom Modern Family. Deze rol speelt hij inmiddels al bijna tien jaar. Hoewel zijn personage in deze serie af en toe een beetje simpel overkomt, is Nolan zelf ontzettend intelligent. Hij rondde de middelbare school af toen hij 13 was en is lid van Mensa, een vereniging voor mensen met een extreem hoog IQ.

Christopher Nolan

Christopher Nolan is een geliefde filmregisseur. Hij staat bekend om zijn ingewikkelde plots en spectaculaire special effects. Zijn bekendste films zijn Inception, The Dark Knight, Batman Begins en het in Nederland opgenomen Dunkirk.

Nolan Miller

Nolan Miller was een gevierd Amerikaans modeontwerper. Hij werd vooral bekend door zijn kostuumontwerpen voor diverse films en televisieseries, waarvan Dynasty de bekendste is. Voor zijn werk bij deze serie won hij een Emmy Award voor Beste Kostuums. Onder zijn clientèle waren grote sterren als Elizabeth Taylor en Sophia Loren.

Bekijk ook deze namen

Melle, Bram, Jurre, Finn, Lenn, Nathan, Tijn, Sven, Jan, Zayn