Gezonde variatie op nacho’s
Zoek je nog een lekkere snack voor een filmavondje? Deze gezonde variant op de klassieke nacho's is perfect voor een avondje op de bank met je voetjes omhoog!
Hierom is dit een goeie snack
Dit recept is een gezonde variant van de klassieke nacho’s met kaas en saus. De yoghurtdip is een uitstekende bron van eiwitten en calcium, terwijl de tomaten zorgen voor extra vitamine C en vezels. Door kaas en yoghurt met een laag vetgehalte te gebruiken, wordt het vet- en caloriegehalte van de snack ook verlaagd. Dit recept is snel en gemakkelijk te maken en is perfect voor een gezonde snack tijdens de zwangerschap.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 100g nacho’s
- 100g magere kaas, geraspt
- 1 grote tomaat, in kleine blokjes gesneden
- 100g Griekse yoghurt (0% vet)
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uipoeder
- Een rijpe avocado, in blokjes (/li)
- citroensap
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Leg de nacho’s op een bakplaat en bestrooi met de geraspte kaas en de tomaten.
- Bak de nacho’s in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
- Meng ondertussen de Griekse yoghurt, knoflookpoeder, uipoeder, zout en peper in een kleine kom.
- Voeg het citroensap toe en roer goed door.
- Haal de nacho’s uit de oven, strooi er de avocadoblokjes over en serveer ze warm met de yoghurtdip.
Eet smakelijk!
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app