2 maanden zwanger

Groeiende armen, benen en…borsten

De ontwikkeling van de embryo na 2 maanden zwanger

Aan het begin van maand 2 is het duidelijkste zwangerschapssymptoom. Je bent overtijd. Een zwangerschapstest geeft uitsluitsel of je echt zwanger bent. Na 2 maanden zwanger zie jij er aan de buitenkant nog niet echt zwanger uit, maar klopt er in je baarmoeder wel al een hartje.

Je baby is zo groot als een..

1,5 cm 3 gram
  • zo groot als een framboos
  • zo zwaar als een 2 eurocent muntje
  • Heeft armpjes en benen

Je bent nu..

Uitgerekende datum is tussen 29 oktober en 28 november
  • 63 tot 90 dagen zwanger
  • in je derde maand
  • in het eerste trimester

Je baby in maand 2 van je zwangerschap

In het begin van de tweede maand van je zwangerschap lijkt je baby nog op een kikkervisje, inclusief staart, maar dit verandert snel. Zijn hoofdje krijgt wat vorm, de armen en benen groeien en ook zijn handen en voeten zijn zichtbaar. Eerst zijn dit nog een soort zwemvliezen, maar later krijgen ze vingertjes en tenen. Maak je trouwens maar geen zorgen over de staart: deze verdwijnt snel weer.

Na 2 maanden zwangerschap kan de kleine bewoner van je baarmoeder zich al bewegen. Dat betekent niet dat jij dit kan voelen, daar is hij namelijk nog veel te klein voor. Het hartje, en daarmee ook de bloedsomloop, van het embryo functioneert nu al. Met een beetje geluk kan je bij een bezoek aan de verloskundige, voor bijvoorbeeld de termijnecho, nu het hartje horen kloppen.

Aan het eind van deze maand is je baby 6,9 cm en weegt hij 32,4 gram.

Jij in maand 2 van je zwangerschap

Vrouw is blij dat ze 2 maanden zwanger is

Aan het begin van de tweede maand is het duidelijkste zwangerschapssymptoom: je bent overtijd. Met een zwangerschapstest kan je testen of je zwanger bent. Als je dit leest was de test waarschijnlijk positief. Helaas wordt het de komende tijd niet alleen maar rozengeur en maneschijn, de zwangerschapskwalen worden langzaam steeds heftiger. Je kan onder andere last hebben van:

Door de kwaaltjes weet je dat er iets gebeurt in je lichaam, maar aan de buitenkant zie je er nog niet echt zwanger uit. Je hebt nog geen mooie grote zwangerschapsbuik. Daarentegen kunnen je borsten nu juist behoorlijk groeien. Door de veranderde hormoonhuishouding krijgen sommige vrouwen er in deze fase van de zwangerschap een volle cup bij. Maar misschien vinden jij en je partner dat helemaal niet zo erg. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen zwangerschapskwaaltjes ervaren! Wie weet ben jij wel één van de gelukkigen.

2 maanden zwanger, de blije doos

De blije doos

De kwaaltjes zijn vervelend, maar zwanger zijn heeft ook leuke kanten. Je kan straks lekker shoppen voor je baby en nog leuker…je kan gratis babydozen aanvragen. De bekendste van deze babydozen is de blije doos.

Vraag gratis aan

Tip bij 2 maanden zwanger

Stel is 2 maanden zwanger en heeft afspraak bij de verloskundige

Zwanger of niet?
Veel vrouwen hebben een voorgevoel dat ze zwanger zijn, maar weten het niet zeker. Stel met een zwangerschapstest vast of je zwanger bent. Waaa, zo spannend!

Uitgerekende datum
Bereken je uitgerekende datum. Dan weet je over hoelang je je baby in je armen hebt.

Afspraak verloskundige
Maak een afspraak bij een verloskundige. De verloskundige stelt nogmaals je uitgerekende datum vast en meet je bloeddruk.

Werken tijdens zwangerschap
Verdiep je in werken tijdens je zwangerschap. Wat zijn je rechten en wat moet je werkgever voor je regelen?

Volgende maand

3 maanden zwanger

Dag embryo en eerste trimester, hallo foetus en tweede trimester!

Naar 3 maanden zwanger