Baby 6 maanden oud

Baby 6 maanden oud

Leren kruipen en het perfecte gezinnetje
BABY 5 MAANDEN BABY 7 MAANDEN

Gefeliciteerd! Aan het eind van deze maand, is je baby al weer een half jaar oud. Is dat niet snel gegaan? Je baby is van een slaapkopje veranderd in een energierijke onderzoeker. Als je baby 6 maanden oud is, kan hij al rollen, zitten, tijgeren, brabbelen en nog veel meer. Omdat je baby zo actief wordt, is borstvoeding alleen niet meer genoeg. Je baby krijgt behoefte aan bijvoeding.

JE BABY KAN WAARSCHIJNLIJK...

  • Zijn hoofdje rechthouden als hij met ondersteuning even rechtop zit
  • Van zijn rug naar zijn buik rollen en andersom
  • Vooruit en achteruit bewegen als hij op zijn buik ligt

JE BABY KAN MISSCHIEN...

  • Zelfstandig, zonder ondersteuning, rechtop zitten
  • Kruipen op handen en knieën
  • Klinkers en medeklinkers uitbrengen, brabbelen
  • Even op zijn beentjes staan

ONTWIKKELING BABY 6 MAANDEN OUD

Baby neemt eerste hapjes als hij 6 maanden oud is

Als je baby 6 maanden oud is, gaat hij de eerste stapjes zetten richting het leren kruipen. Op handen en knieën kruipen, is echter nog niet mogelijk. Je baby’s nek- en rugspieren zijn namelijk nog niet sterk genoeg om zijn lichaam op te tillen. Voorlopig zal je baby zich verplaatsten door te tijgeren. Hierbij blijft je baby op zijn buik liggen, terwijl hij zich afzet met zijn armen en benen. Als je baby het tijgeren eenmaal door heeft, kan hij zich behoorlijk snel verplaatsen. Pas daarom goed op waar je baby allemaal bij kan.

Lees meer over veiligheid in huis.

Het is deze maand ook weer tijd voor een bezoek aan het consultatiebureau. Het consultatiebureau zal een algemene gezondheidscheck doen en kijken naar je baby’s fysieke en emotionele ontwikkeling. Het consultatiebureau zal het ook hebben over het geven van bijvoeding. Als je baby een half jaar oud is, zal hij namelijk niet meer genoeg hebben aan alleen borstvoeding.

Voor een baby van 6 maanden vervangt de bijvoeding de borst- of kunstvoeding nog niet. De bijvoeding dient alleen als extraatje. Het is belangrijk de bijvoeding geleidelijk in te voeren. Je baby moet eerst wennen aan alle nieuwe smaken. Het is verstandig om te beginnen met voedsel dat een zachte smaak heeft. De volgende producten zijn geschikt voor de eerste hapjes:

FruitGroente
BanaanBloemkool
MeloenBrocolli
PerzikWorteltjes
PeerPompoen
MangoCourgette

Je baby gaat ongetwijfeld gekke bekken trekken bij het nemen van zijn eerste hapje. Vergeet dus niet de camera gereed te houden!

JOUW LEVEN MET EEN BABY VAN 6 MAANDEN OUD

Een gelukkig gezin met een baby van 6 maanden oud

Een gezin waarbij iedereen altijd vrolijk is, het eten elke avond om 6 uur op tafel staat, het huis steevast in een nette staat verkeert en de ouders daarnaast ook nog eens tijd over hebben voor romantiek is het perfecte plaatje.

Als jij deel uitmaakt van dit volmaakte gezinnetje, geniet er dan zeker van! Maar zo niet, weet dan dat je niet de enige bent. Het is verre van erg dat niet alles altijd op rolletjes loopt. Probeer daarom niet alles perfect te willen doen. Deze druk zorgt alleen maar voor meer stress.

Vul de spaarpot van je kindje Van de ouders met kinderen tot 12 jaar heeft ruim 70% een spaarrekening voor zijn kind (bron: Nibud). Ga ook alvast sparen voor je kindje. Bij het openen van een KinderToekomst Spaarrekening ontvang je nu €5 spaargeld en maak je kans op een stoere bolderkar.

MEER INFORMATIE ➝

TIP ALS JE BABY 6 MAANDEN OUD IS

Baby van 6 maanden kan even op zijn beentjes staan

Als je baby 6 maanden oud is, kan hij even op zijn beentjes staan. Omdat je baby’s beenspieren nog niet zo vaak zijn aangespannen, zal hij dit niet lang vol kunnen houden. Een leuke activiteit om zijn beenspieren te stimuleren is ‘springen’. Houd je baby tijdens deze activiteit goed onder zijn oksels vast. Als je baby door zijn knieën zakt laat je hem even geknield zitten, waarna je hem weer overeind zet. Je baby zal nu zijn beenspieren weer aanspannen om zelf te blijven staan. Wanneer je dit regelmatig herhaalt, wordt het overeind zetten overbodig. Je baby zal uit zichzelf van kniehouding tot stahouding ‘springen’.

Iedere baby is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Dit artikel is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Te vroeg geboren baby’s lopen vaak iets achter in hun ontwikkeling. Als je baby op meerdere vlakken achterloopt bespreek dit dan op het consultatiebureau.
ADVERTENTIE