Baby 7 maanden oud

Baby 7 maanden oud

Je baby's wereld wordt steeds groter
BABY 26 WEKEN BABY 8 MAANDEN

Als je baby 7 maanden oud is, kunnen de nek- en rugspieren zijn lichaampje dragen. Dit betekent dat hij nu kan zitten en kruipen. De wereld van je baby wordt hierdoor steeds iets groter. Dat hij deze wil verkennen is goed, maar kan ook tot gevaarlijke situaties leiden. Pas daarom goed op waar je baby allemaal bij kan en corrigeer fout gedrag onmiddellijk.

JE BABY KAN WAARSCHIJNLIJK...

 • Zelfstandig, zonder ondersteuning, rechtop zitten
 • Vooruit en achteruit bewegen door te tijgeren
 • Uitbrengen van klinkers en medeklinkers (brabbelen)
 • Met ondersteuning even op zijn beentjes staan

JE BABY KAN MISSCHIEN...

 • Iets van zijn ene hand naar zijn andere hand overbrengen
 • Zich gericht naar een voorwerp verplaatsen
 • Brabbelen op verschillende toonhoogtes
 • Brabbelen op verschillende volumes

ONTWIKKELING BABY 7 MAANDEN OUD

Baby gaat kruipen na 7 maanden

Als je baby 7 maanden oud is, kan hij zelfstandig gaan zitten. Zijn nek- en rugspieren zijn nu sterk genoeg om zijn lichaampje te dragen. In het begin zal je baby slechts enkele seconden zelfstandig kunnen zitten. Dit komt door zijn evenwicht. In het begin is het voor je baby een lastige taak om zijn hoofdje in balans te houden. Omring je baby daarom met kussens. Dit zorgt voor een zachte landing bij het omvallen.

Lees meer over het leren zitten van je baby.

Het tijgeren zal vanaf deze maand geleidelijk plaats maken voor kruipen. Je baby kan zich dan op handen en knieën door de kamer verplaatsen. Als je baby gaat kruipen, kan je hem het beste een lange broek aantrekken. Deze beschermt niet alleen je baby’s knieën, maar maakt kruipen op een koude en harde ondergrond ook nog eens aantrekkelijker.

Lees meer over het leren kruipen van je baby.

Zijn jouw baby’s eerste tandjes al doorgekomen? Zodra je de eerste tandjes hebt gespot, is het belangrijk om te beginnen met tandenpoetsen. Poets zijn tandjes dagelijks. Gebruik een speciale babytandpasta. Deze tandpasta bevat minder fluoride dan normale tandpasta’s. Dit is belangrijk omdat je baby zijn mond nog niet kan spoelen en hierdoor de tandpasta binnenkrijgt. Een te veel aan fluoride kan leiden tot buikpijn, spugen en diarree.

Het doorkomen van de tandjes kan aardig pijnlijk zijn voor je baby. Gelukkig kun jij de pijn van de doorkomende tandjes wat verzachten door:

 • zachtjes over zijn wang en tandvlees te wrijven
 • iets kouds te drinken of te eten te geven
 • iets te geven om op te bijten

Lees meer over doorkomende tandjes van je baby.

JOUW LEVEN MET EEN BABY VAN 7 MAANDEN OUD

Baby van 7 maanden op weg naar een mooie vaas

Kruipt jouw baby gericht door de kamer op weg naar die éne mooie vaas? Wees er dan maar snel bij, want voor je het weet ligt de vaas aan diggelen en zit je baby tussen de scherven. Als je baby naar iets reikt wat niet mag, is het belangrijk zijn gedrag gelijk te corrigeren. Haal zijn hand weg, zeg: ‘Nee’ en geef een korte uitleg.

Je baby zal je in het begin nog niet begrijpen, maar door herhaling in de toekomst wel. Het aanleren van wat wel en niet mag, kan daarom een vermoeiend en frustrerend proces zijn. Maar onthoud dat je baby dit niet met kwade opzet doet, hij is gewoon heel nieuwsgierig.

Vul de spaarpot van je kindje Van de ouders met kinderen tot 12 jaar heeft ruim 70% een spaarrekening voor zijn kind (bron: Nibud). Ga ook alvast sparen voor je kindje. Bij het openen van een KinderToekomst Spaarrekening ontvang je nu €5 spaargeld en maak je kans op een stoere bolderkar.

MEER INFORMATIE ➝

TIP ALS JE BABY 7 MAANDEN OUD IS

Baby van 7 maanden oud zit in bad

Als je baby 7 maanden oud is, wordt het huidige babybadje misschien wat te klein. Je kunt er dan voor kiezen je baby in een grote badkuip te gaan wassen. Het aanschaffen van een badzitje is dan een handige zet. Door het zitje hoef je hem niet constant vast te houden. Dit betekent echter niet dat je hem alleen achter kan laten. Je baby heeft in bad altijd toezicht nodig! Ook als jullie gezellig samen badderen, is een badzitje geschikt. Je hebt nu je handen vrij om jezelf te wassen, hierdoor kunnen jullie samen schoon en fris het bad uitkomen.

Iedere baby is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Dit artikel is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Te vroeg geboren baby’s lopen vaak iets achter in hun ontwikkeling. Als je baby op meerdere vlakken achterloopt bespreek dit dan op het consultatiebureau.
ADVERTENTIE