Lieke

Lieke betekent waarschijnlijk ‘engel’

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Lieke
  • Geboortekaartjes met de naam Lieke
  • Geboortekaartjes met de naam Lieke
  • Geboortekaartjes met de naam Lieke
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Lieke?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Lieke

79%
51%
17%
33%
11%
12%

Welke kenmerken vind je bij Lieke passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Lieke

Lieke is een variant van Lia. Lia is een verkorte vorm van namen die op ‘lia’ eindigen, zoals Cornelia of Julia.

Cornelia is een Latijnse naam en betekent vermoedelijk ‘de gehoornde’. Julia betekent waarschijnlijk ‘de jeugdige’ of is een afleiding van een naam met de betekenis ‘aan Jupiter gewijd’.

Mogelijk kan Lieke ook een variant op de meisjesnaam Angelique zijn. Deze naam heeft ofwel een Germaanse oorsprong en betekent dan ‘uit het volk der Angelen’. De naam kan ook uit het Grieks komen en heeft dan ‘engel’ als betekenis.

Aantallen en varianten Lieke

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Lieke als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Lieke per jaar gegeven is

De meisjesnaam Lieke kwam rond 1970 in beeld en is sindsdien sterk in populariteit gestegen. Vooral vanaf 1998 werd de naam steeds vaker gebruikt, en in 2008 kregen zelfs meer dan 700 meisjes deze voornaam. Daarna nam het gebruik van Lieke iets af, maar nog altijd staat de naam in de top 20 van populairste meisjesnamen. Bijna 16.000 vrouwen en meisjes in Nederland dragen deze naam.

Lieke is afgeleid van Lia. Lia komt niet heel erg vaak voor, zo’n 1.100 keer. Mogelijk is Lieke ook afgeleid van de naam Angelique. Ruim 14.000 vrouwen heten zo. Geschreven met een accentteken, dus als Angélique, komt de naam zo’n 3.500 keer voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Lieke

Lieke Martens

Lieke Martens is onderdeel van het Nederlands Elftal bij het vrouwenvoetbal. Samen met haar team werd Lieke in 2017 Europees Kampioen. Hiermee zette ze het vrouwenvoetbal in Nederland op de kaart. Daarnaast werd ze verkozen tot beste voetbalspeelster ter wereld en voetbalster van het jaar.

Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond is actrice en presentatrice. Ze speelde in films als Toscaanse Bruiloft en in series als Goede tijden, slechte tijden. Ook stond ze twee keer in het mannenblad Playboy.

Namen die lijken op Lieke

Liya, Cornelia

Bekijk ook deze namen

Rosa, Lola, Vera, Sofie, Julie, Sophia, Maud, Fenna, Hannah, Iris