Jolie

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Jolie
  • Geboortekaartjes met de naam Jolie
  • Geboortekaartjes met de naam Jolie
  • Geboortekaartjes met de naam Jolie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jolie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jolie

85%
29%
23%
30%
10%
24%

Welke kenmerken vind je bij Jolie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jolie

Jolie is een naam die direct van een bestaand woord is overgenomen. In het Frans heeft ‘jolie’ als betekenis ‘mooi, leuk, knap’. De meisjesnaam kan op verschillende manieren worden uitgesproken. Op zijn Frans wordt het ‘zjolie’. De meer Nederlandse uitspraak is ‘jolie’. Af en toe hoor je ook de Engelse variant ‘djolie’.

Aantallen en varianten Jolie

De meisjesnaam Jolie komt ruim 2.300 keer voor in Nederland. De naam is al sinds halverwege de jaren ’60 in gebruik, maar was nooit erg populair. Daar kwam rond het jaar 2000 verandering in. Sindsdien is de populariteit van deze voornaam alleen maar blijven stijgen. De laatste jaren strijd Jolie steeds om een plaatsje in de top 100 met populairste meisjesnamen. Soms haalt ze de top wel, soms nét niet.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie is een Amerikaanse actrice. Nadat zij in 1999 een Oscar won voor de film Girl, interrupted steeg de naam Jolie in populariteit. Hoewel veel mensen denken dat Jolie haar achternaam is, is het eigenlijk haar tweede naam. Naast acteren zet Angelina Jolie zich in voor verschillende goede doelen en regisseert ze films.

Joli-coeur

Joli-coeur is het circus-aapje uit de geliefde jeugdroman Alleen op de wereld. In het eerste deel van het verhaal trekt hoofdpersoon Remi met een straatartiest, twee honden, en dit aapje door Frankrijk. Ze verdienen hun geld door de dieren op te laten treden. Joli-coeur is één van Remi’s eerste vrienden. Zijn naam betekent ‘goed hart’.

Bekijk ook deze namen

Lisa, Sarah, Maud, Isabella, Emily, Anna, Amber, Hannah, Lola, Lieke