Evi

Evi is een populaire meisjesnaam

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Evi
  • Geboortekaartjes met de naam Evi
  • Geboortekaartjes met de naam Evi
  • Geboortekaartjes met de naam Evi
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Evi?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Evi

82%
45%
12%
31%
8%
11%

Welke kenmerken vind je bij Evi passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Evi

Evi is een meisjesnaam die ‘de leven gevende’ of ‘de moeder van alle levenden’ betekent. De naam is afgeleid van Eva. Volgens de Bijbel was zij de stammoeder van de mensheid, zij en Adam waren de eerste mensen op aarde.

Na de zondeval konden Adam en Eva niet meer eten van de boom des levens. Ze leefden dus niet meer voor eeuwig. Daarom baarde Eva kinderen, om zo de mensheid in stand te houden. Hiermee is zij de allereerste moeder.

Aantallen en varianten Evi

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Evi als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Evi per jaar gegeven is

Evi is een meisjesnaam die de laatste jaren vaak voorkomt. Sinds de jaren negentig begon de naam aan zijn opmars. In 2013 verscheen de naam voor het eerst in de top 20 van populairste meisjesnamen en stond een aantal jaar in de top tien. In 2020 heeft de naam de top 10 weer verlaten. Toch kregen in 2021 nog altijd 555 meisjes de naam Evi.

De variant Evie is een stuk minder populair, maar wordt ook sinds 2000 wat vaker gebruikt. Evy komt vaker voor, maar is nog altijd minder geliefd dan Evi.

In het buitenland wordt Evi bijna niet als babynaam gekozen, behalve in België. In overige landen wordt vaak de voorkeur gegeven aan de stamnaam Eva of aan andere spellingen. Zo is Evie in veel Engelstalige landen erg populair.

Evi is afgeleid van Eva. Sinds 1970 is de naam Eva aanmerkelijk populairder geworden. Inmiddels zijn er 25.000 vrouwen en meisjes die deze naam dragen. Hij wordt meestal als eerste naam gegeven.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Evi

Evi Hanssen

Evi Hanssen is een Vlaamse presentatrice en zangeres, die ook in Nederland bekend is. Ze presenteerde jarenlang Expeditie Robinson en is regelmatig te zien in De Wereld Draait Door. Samen met Freek Vonk presenteert ze De Super Freek Show, die erg populair is bij kinderen.

Evi & Co

Evi & Co is een educatief programma voor kinderen. Het wordt uitgezonden door NPO Zapp. De serie gaat over de zesjarige Evi en haar opa Co. Elke dag vinden ze een nieuwe schat op het terrein naast hun huis. Ze blazen die spullen nieuw leven in en beleven zo elke dag een nieuw avontuur.

Namen die lijken op Evi

Eefje, Eef, Eveline, Evelyn, Evie, Evy, Evelien, Evelina, Evelyne, Evita, Ewa

Bekijk ook deze namen

Femke, Elise, Amira, Elin, Eva, Romy, Norah, Amy, Lynn, Mia