Evy

Evy is afgeleid van Eva

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Evy
  • Geboortekaartjes met de naam Evy
  • Geboortekaartjes met de naam Evy
  • Geboortekaartjes met de naam Evy
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Evy?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Evy

79%
44%
16%
34%
13%
18%

Welke kenmerken vind je bij Evy passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Evy

Evy is afgeleid van Eva. Dat is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘de leven gevende’ of ‘de moeder van alle levenden’. Volgens de Bijbel was zij de stammoeder van de mens, zij en Adam waren de eerste mensen op aarde.

Na de zondeval konden Adam en Eva niet meer eten van de boom des levens. Ze leefden dus niet meer voor eeuwig. Daarom baarde Eva kinderen, om zo de mensheid in stand te houden. Hiermee is zij de allereerste moeder.

De naam kwam al in de twaalfde eeuw in West-Europa voor, was tussen 1300 en 1600 in de omgeving van Den Bosch bekend, maar werd pas in de zeventiende eeuw voor het eerst in de regio Holland vermeld.

Aantallen en varianten Evy

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Evy als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Evy per jaar gegeven is

De naam Evy kwam in de jaren ’80 in gebruik. Vanaf 2000 begon het gebruik ervan toe te nemen. De naam staat inmiddels in de top 100 en bijna 4.000 meisjes en vrouwen dragen de naam. De variant Evi is een stuk populairder. Deze meisjesnaam staat in de top 20.

Evy is afgeleid van Eva. Eva wordt al lang als meisjesnaam gebruikt. Sinds de jaren 80 is de naam aanmerkelijk populairder geworden, en deze populariteit is alleen maar gestegen. Eva staat dan ook al 20 jaar in de top-10 van populaire meisjesnamen. Ze heeft hierin vooral concurrentie van de populaire meisjesnamen Sara en Zoë. Deze drie namen wisselen elkaar ieder jaar af in populariteit en strijden om een (hoger) plekje in de top-10.

Andere varianten zijn Evelyn, Evelyne en Evelina. De laatste jaren komt de variant Evi veel voor. Wat minder bekend zijn de varianten Evita, Ewa en Evie.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Evy

Evy Gruyaert

Evy Gruyaert is een Vlaamse presentatrice van radio en televisie. Ze is vooral bekend vanwege de podcast Start to Run, ook wel bekend als Hardlopen met Evy. Met deze podcast hebben talloze mensen geleerd om 5 kilometer hard te kunnen lopen.

Namen die lijken op Evy

Eefje, Eef, Eveline, Evelyn, Evie, Evelien, Evelina, Evelyne, Evi, Evita, Ewa

Bekijk ook deze namen

Maria, Roos, Anna, Kate, Nola, Linde, Yara, Nina, Evi, Lynn