Yuna

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Yuna
  • babynamen_card_with_name Yuna
  • babynamen_card_with_name Yuna
  • babynamen_card_with_name Yuna
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Yuna?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Yuna

72%
47%
8%
35%
25%
24%

Welke kenmerken vind je bij Yuna passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Yuna

Yuna is een meisjesnaam die verschillende verklaringen heeft voor de herkomst. Mogelijk is het een combinatie van de Chinese namen Yu en Na. Yu kan ‘jade, edelsteen’ betekenen. Ook kan het ‘aangenaam’ of ‘regen’ als betekenis hebben. Na betekent ‘elegant, delicaat’.

Yuna kan ook uit het Portugees van Brazilië afkomstig zijn. Dan is het afgeleid van ‘tupi’y’, wat ‘water’ betekent, en ‘un’, wat ‘zwart’ betekent. De volledige betekenis van de naam is dan ‘donkere rivier’.

Tot slot kan het nog een Russische variatie zijn op de meisjesnaam June. Dat is het Engelse woord voor de maand juni. Die naam is afgeleid van de Romeinse godin Juno, de vrouw van oppergod Jupiter.

Aantallen en varianten Yuna

De naam Yuna kwam halverwege de jaren ’90 in gebruik, maar was toen nog niet zo populair. Vanaf 2000 begon de naam vaker voor te komen. Sindsdien is het aantal kinderen dat jaarlijks deze voornaam krijgt alleen maar toegenomen. In 2017 werd de naam Yuna 99 keer gekozen, even vaak als Janne.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Yuna

Yuna is het hoofdpersonage uit de videogame Final Fantasy. Ze heeft helende krachten en is in staat om magische wezens op te roepen. Ze reist langs tempels om daar de magische wezens te verzamelen. Haar kleding is gebaseerd op de traditionele Japanse hakama-stijl.

Bekijk ook deze namen

Fleur, Lieke, Isabella, Veerle, Kiki, Noor, Julie, Iris, Isabel, Maud