Puck

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Puck
  • babynamen_card_with_name Puck
  • babynamen_card_with_name Puck
  • babynamen_card_with_name Puck
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Puck?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Puck

54%
76%
8%
39%
8%
12%

Welke kenmerken vind je bij Puck passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Puck

Puck is afkomstig uit het Engels en betekent ‘kabouter, rakker’. De naam komt van het Oudengelse woord ‘puca’. Dit was een mythologisch wezentje, een ondeugend geestje of kaboutertje.

De ‘puca’s’ of ‘pucks’ waren verantwoordelijk voor onweer en echo. ’s Nachts kwamen ze naar boerderijen om de melk zuur te maken. Het wezentje komt ook voor in Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream. Later werd het een koosnaampje, vergelijkbaar met het Nederlandse ukkepuk.

Aantallen en varianten Puck

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Puck als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Puck per jaar gegeven is

De naam Puck kwam in de jaren ’70 in gebruik. Vanaf de jaren ’90 werd hij steeds populairder, met name als meisjesnaam. Sinds 2021 staat Puck in de top 50 van vaakst gebruikte meisjesnamen. Ruim 5.000 meisjes en vrouwen heten zo.

Als jongensnaam is Puck nooit echt populair geworden. Jaarlijks worden niet meer dan 20 jongens zo genoemd.

De spellingsvariant Puk wordt met name sinds 1990 gebruikt. Deze variant komt echter niet zoveel voor, ruim 500 keer. Ook deze naam komt vooral voor als meisjesnaam en slechts af en toe als jongensnaam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Puck

Puck Moonen

Puck Moonen is een Nederlandse wielrenster. Met haar 22 jaar is ze nog erg jong, maar toch wist ze al een contract bij Lotto Soudal Ladies in de wacht te slepen. In 2017 werd ze door het mannenblad FHM uitgeroepen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland.

Puck van den Hoogen

Puck van den Hoogen is journalist en radiomaker. Ze schreef onder meer voor Het Parool. Tegenwoordig is ze vooral bekend van het radioprogramma Domien, Jouw Ochtendshow op 3FM. Ze is daar vooral werkzaam in de redactie, maar ook regelmatig te horen als ondersteuning van presentator Domien Verschuren.

Puck Loomans

Puck Loomans is een Nederlands model. Met haar 18 jaar deed ze al campagnes voor Estee Lauder en het Amerikaanse warenhuis Bloomingdale’s. Het model werd door RTL Nieuws in 2013 ‘de nieuwe Kate Moss’ genoemd.

Namen die lijken op Puck

Puk

Bekijk ook deze namen

Jesse, Sem, Dani, Floor, Levi, Daan, Noah, Mees, Bo, Charlie