Aya

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Aya?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Aya

74%
40%
15%
32%
26%
29%

Welke kenmerken vind je bij Aya passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Aya

Aya is een meisjesnaam die vermoedelijk afkomstig is uit het Hebreeuws. Het betekent ‘kleurrijk’ of ‘vogel’. Het kan ook dat de naam uit het Japans komt, daar heeft het woord ‘aya’ de betekenis ‘kleur’ of ‘ontwerp’.

In het moderne Arabisch komt het woord ‘aya’ ook voor. Hier betekent het ‘godsbewijs’. Een aya is de naam voor verzen in de Koran. Het meervoud van aya is ‘ayat’. Het heilige boek van de islam bestaat uit ruim 6.000 ayat. Een verhaal in de Koran noemt men een ‘soera’. Een soera bestaat uit een aantal ayat.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Aya

De meisjesnaam Aya komt ruim 2.000 keer voor in Nederland. De naam kwam halverwege de jaren ’90 in gebruik en is sindsdien sterk gestegen in populariteit. Sinds 2002 is de naam populair en wordt hij gemiddeld zo’n 122 keer per jaar gegeven.

Wetenswaardigheden Aya

Aya is een kinderserie die wordt uitgezonden bij de publieke omroep. Op een dag landt in de tuin van Otto en Belle een buitenaards wezen. Dit grappige, gele wezentje heet Aya en komt bij hen wonen. Samen beleven de drie allerlei spannende avonturen. Van de animatieserie werden speciale afleveringen gemaakt rondom het thema verkeersveiligheid.

Bekijk ook deze namen

Hailey, Sara, Benthe, Lana, Cato, Suus, Tessa, Fleur, Lina, Elif