Baby met een van populaire babynamen in 2022

Babynamen in 2022 zijn net als in dit jaar vaak korte en stoere namen. Toch zien we dat Italiaanse en Scandinavische namen steeds populairder worden. Wat betekent dit voor de top 10 babynamen? En wat worden de populairste jongens- en meisjesnamen van 2022?

Babynamen 2022 trends

Net zoals de afgelopen jaren zal er ook het komende jaar niet veel veranderen in de top 10 babynamen. De populairste namen zullen misschien wat plekken verschuiven, maar de top 10 ziet er voor een groot deel hetzelfde uit. Bij de jongensnamen vechten Noah, Sem, Liam en Lucas om de eerste plek, waarbij Liam weleens zou kunnen winnen. Bij de meisjesnamen strijden Julia en Mila om de eerste plek, maar Emma blijft deze verdedigen.

1. Stoere jongensnamen

Stoere jongensnamen zijn al een tijdje populair en dat is het komende jaar niet anders. Deze namen hebben één of twee lettergrepen en vaak hebben een internationaal karakter. Denk aan Jake, Max of Mason.

2. Stoere meisjesnamen

Ook stoere meisjesnamen blijven geliefd. Bij de meisjes zijn het vaak namen die een afkorting zijn van een langere naam, zoals Saar (Sara), Juul (Julia) of Noor (Nora). Deze namen hebben vaak maar één lettergreep en bestaan uit maximaal vier letters.

3. Italiaanse namen

Italië brengt ons niet alleen de heerlijkste pizza’s en pasta’s, maar ook de mooiste namen. Italiaanse babynamen zoals Sofia en Aurora worden hier steeds populairder. Of wat dacht je van de jongensnamen Matteo en Tommaso? Grote kans dat je die de komende jaren vaker zal horen.

4. Scandinavische namen

Ook onze noorderburen zorgen voor inspiratie op het gebied van namen. Scandinavische babynamen passen dan ook helemaal binnen de trends van nu. Ze zijn kort, stoer en hebben een internationale klank. Bij jongens kan je denken aan de namen Sverre en Vigo. Populaire meisjesnamen uit Scandinavië zijn Liv en Elin.

5. Jongensnamen met een -j

Jongensnamen die beginnen met de -j zijn de lijst met populaire jongensnamen langzaam aan het veroveren. Dit kunnen internationale namen zijn, zoals Jack, James, Jake en Jayden. Maar ook oud-Hollandse of Friese jongensnamen met de -j worden steeds vaker gegeven. Wat dacht je van Jurre, Jesse of Jelte?

6. Meisjesnamen die eindigen op -a

Namen voor meisjes die eindigen op de -a zijn al een tijdje populair en blijven dit ook in 2022. Dit kunnen Bijbelse namen zijn, denk aan Sara, Eva of Anna. Maar ook Arabische namen die eindigen op de -a worden steeds geliefder, zoals Yara en Nora.

7. Betekenis naam wordt belangrijker

De betekenis van een naam is iets waar ouders steeds vaker rekening mee houden bij het kiezen van een babynaam. Naast de klank en hoe een naam bij het gezin past, is het steeds belangrijker wat een naam betekent. Grote kans dat dit een factor is die in 2022 nog belangrijker wordt.

8. Meisjesnamen met -i, -ij of -y

In de lijst met populaire meisjesnamen komen we steeds vaker namen tegen die beginnen of eindigen met -i, -ij of -y. Sommige van deze namen hebben de top 10 al bereikt, zoals Yara en Evi. Andere gaan we in 2022 vast vaker horen. Denk aan Yuna, Ylva en Bibi.

Baby met populaire naam

Populaire babynamen 2022

Ieder jaar doet 24Baby.nl een voorspelling voor de populairste babynamen. Dit gebeurt aan de hand van de trends en inzichten die de Babynamentool en 24Baby-app laten zien. Hieronder vind je niet alleen een voorspelling van de top 10 meisjesnamen en jongensnamen, maar ook een voorspelling welke babynamen je in 2022 vaker gaat horen.

Top 10 jongensnamen 2022

 1. Sem
 2. Liam
 3. Noah
 4. Finn
 5. Lucas
 6. James
 7. Milan
 8. Noud
 9. Daan
 10. Mees

Top 10 meisjesnamen 2022

 1. Mila
 2. Tess
 3. Julia
 4. Emma
 5. Nora
 6. Zoë
 7. Liv
 8. Sara
 9. Yara
 10. Sophie
Voorspelling van de populairste namen in 2022

Namen om in de gaten te houden

Deze namen gaan we in 2022 vaker horen:

Meisjesnamen

 1. Nova
 2. Feline
 3. Luna
 4. Cato
 5. Mae
 6. Maud
 7. Elena
 8. Lou
 9. Lina
 10. Vesper

Jongensnamen

 1. Otis
 2. Boaz
 3. Morris
 4. Elias
 5. Moos
 6. Ezra
 7. Mats
 8. Julian
 9. Fedde
 10. Kai

Vind jouw ideale babynaam

Staat de ideale naam voor jouw kindje er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen. Met behulp van onze babynamen-zoekfunctie vind je de perfecte babynaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app