jongensnamen baby

Ben jij nog op zoek naar een mooie jongensnaam voor je baby? De populairste jongensnamen van 2021 zijn al een tijdje bekend. Maar wat worden de favorieten in 2022? Wij doen alvast een voorspelling. Een tipje van de sluier: je vindt zowel Internationale als oud-Hollandse jongensnamen in 2022.

Jongensnamen 2022 zijn kort en stoer

Inmiddels is het geen verrassing meer. Al een aantal jaren zijn vooral de korte, stoere jongensnamen populair. Ook in 2022 zal dit zo blijven. In de top 10 staan vooral namen met één lettergreep zoals Finn of Sem. De betekenis van de namen wordt ook steeds belangrijker.

Internationale jongensnamen beginnend met een J

Jongensnamen die beginnen met een J nemen een steeds grotere plek in op de lijst met populaire jongensnamen. Net als in voorgaande jaren, kom je ze ook in 2022 veel tegen op geboortekaartjes. In 2022 zijn vooral internationale namen met een J in trek, zoals Jack, James, Jake en Jayden.

Friese of oud-Hollandse jongensnamen

Naast internationale namen, zijn ook juist oer-Hollandse Friese jongensnamen weer in opkomst. Toevallig zijn dit ook namen die beginnen met een J. Friese namen die je in de top 10 van populaire jongensnamen in 2022 tegen kan komen, zijn Jurre, Jesse of Jelte.

Een Italiaans tintje

Italië brengt ons niet alleen heerlijk eten, maar ook de mooiste babynamen. Italiaanse jongensnamen zoals Matteo en Tommaso zal je waarschijnlijk steeds vaker gaan horen. Afgelopen jaren stonden deze namen nog niet in de top 20. De kans is groot dat daar in 2022 verandering in komt.

Scandinavische jongensnamen

Ook Scandinavië zorgt voor inspiratie op het gebied van namen. Scandinavische babynamen zie je in 2022 dan ook veel terug. Ze zijn kort, stoer en hebben een internationale klank. Bij jongens kan je denken aan de namen Sverre en Vigo.

Kort maar krachtig

Korte jongensnamen blijven populair en veroveren veel plekken in de top 10. Ze bevatten één of twee lettergrepen en bestaan uit maximaal vijf letters. Korte jongensnamen die ouders op dit moment graag geven aan hun zoon, zijn onder andere Sem, Liam en Finn.

Stoere jongensnamen

Stoere jongensnamen zijn al een tijdje in en dat is het komende jaar niet anders. Deze namen hebben vaak hebben een internationaal karakter. Denk aan Jake, Max of Mason.

De betekenis wordt belangrijker

Ouders lijken de betekenis van namen steeds belangrijker te vinden. Hier wordt de laatste jaren vaker rekening mee gehouden bij het kiezen van de babynaam. Ook de klank is belangrijk. En ouders kijken vaker of een naam bij de andere namen uit het gezin past. De kans is groot dat deze factoren in 2022 nog meer een rol gaan spelen.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Populaire jongensnamen 2022

Ieder jaar doet 24Baby.nl een voorspelling voor de populairste jongensnamen. Dit gebeurt aan de hand van de ranglijsten van afgelopen jaren, trends die de Babynamentool laat zien en geboren baby’s in de 24Baby-app. Hieronder vind je een voorspelling voor de top 10 jongensnamen.

Top 10 jongensnamen 2022:

 1. Sem
 2. Liam
 3. Noah
 4. Finn
 5. Lucas
 6. James
 7. Milan
 8. Noud
 9. Daan
 10. Mees

Namen om in de gaten te houden

24Baby-lezers zoeken volop naar leuke jongensnamen. Er zijn een aantal namen die opvallen in dit zoekgedrag. Er is een grote kans dat deze namen populairder zullen worden. De jongensnamen die je in 2022 steeds vaker zal horen, vind je hieronder:

 1. Otis
 2. Boaz
 3. Morris
 4. Elias
 5. Moos
 6. Ezra
 7. Mats
 8. Julian
 9. Fedde
 10. Kai