Vader bewondert baby met populaire babynaam

Babynamen in 2023 zijn vaak kort met een internationaal karakter. Dit zagen we ook al bij de populaire namen van dit jaar. Toch worden ook oer-Hollandse namen steeds populairder. Hoe ziet de top 10 babynamen er volgend jaar uit? Ontdek onze voorspelling van de populairste jongens- en meisjesnamen van 2023.

Babynamen 2023 trends

De top 10 babynamen ziet er de afgelopen jaren ongeveer hetzelfde uit. Vooral bij de vijf populairste babynamen verandert er weinig. Toch zijn er trends te zien die hier de komende jaren misschien verandering in brengen.

1. Nederlandse namen

Voor de populaire babynamen van 2023 hoeven we niet de grens over. Babynamen uit eigen land worden steeds vaker gegeven. Uit gegevens van 24Baby.nl blijkt dat Daan, Mees en Joep Nederlandse jongensnamen zijn waar vaak naar wordt gezocht. Bij de Nederlandse meisjesnamen zijn dit Saar, Jet en Floor.

2. Internationale namen

Naast namen uit eigen land horen we in 2023 veel babynamen met een internationaal tintje. Denk aan Engelse jongensnamen zoals Jace, Liam en Mason. Of wat dacht je van een mooie Italiaanse naam zoals Giulia of Aurora?

3. Korte, stoere namen

Het is een trend die al lang te zien is in babynamenland: de korte, stoere namen. Veel populaire babynamen bestaan uit twee lettergrepen. De korte stoere namen bestaan uit één lettergreep en hebben maximaal drie of vier letters.

Korte, stoere meisjesnamen zijn bijvoorbeeld Liz, Puck en Maud. Ben je in verwachting van een jongen? Dan zijn Sam, Vic en Wolf stoere jongensnamen die op je lijstje kunnen.

4. Unisexnamen

Niet alleen babykleding en speelgoed worden steeds genderneutraler, maar ook babynamen. Unisex namen kunnen voor jongens én voor meisjes gebruikt worden. Ze hebben vaak een stoere klank en worden steeds populairder. Wat dacht je van een mooie babynaam als Nowi, Benja, Rune of Marley?

5. Bijbelse namen

Veel populaire namen voor jongens en meisjes zijn Bijbelse namen. Dit boek blijft dan ook een inspiratiebron voor veel toekomstige ouders. Bij jongensnamen kan je denken aan Benjamin, Abel en David. Voorbeelden van Bijbelse meisjesnamen zijn Loïs, Mara en Chloé. Ben je op zoek naar een babynaam uit de Koran? Ontdek islamitische namen >>

6. Jongensnamen die eindigen op een -a

Veel meisjesnamen eindigen op een -a, maar ook bij de populaire jongensnamen gaan we dit steeds vaker zien. Babynamen die in 2023 vaker aan jongens gegeven gaan worden zijn bijvoorbeeld Luca, Mika, Reza en Jefta.

7. Meisjesnamen geïnspireerd op bloemen en planten

Beval je in 2023 van een dochter? Dan kan je je bij het kiezen van een naam laten inspireren door de natuur. Veel populaire meisjesnamen zijn geïnspireerd op bloemen, planten, bomen en kruiden. Voorbeelden van ‘groene’ meisjesnamen zijn Rosie, Ivy, Willow en Mint.

Populaire babynamen 2023

Elk jaar voorspelt 24Baby.nl wat de populairste babynamen van het volgende jaar worden. Dit doen we met de trends en inzichten die de Babynamentool en de 24Baby-app laten zien. Hieronder vind je een voorspelling van de top 10 jongensnamen en meisjesnamen. Ook voorspellen we welke babynamen je in 2023 vaker gaat horen.

Top 10 meisjesnamen 2023

 1. Mila
 2. Emma
 3. Julia
 4. Olivia
 5. Milou
 6. Nora
 7. Anna
 8. Zoë
 9. Sophie
 10. Saar

Top 10 jongensnamen 2023

 1. Noah
 2. Lucas
 3. James
 4. Sem
 5. Daan
 6. Levi
 7. Luca
 8. Finn
 9. Adam
 10. Sam
Voorspelling babynamen 2023

Poll

Uit welke taal komen jouw favoriete babynamen?


Babynamen om in 2023 in de gaten te houden

Deze babynamen gaan we in 2023 vaker horen. Ze komen nog niet in de top 10 terecht, maar worden wel steeds populairder.

Meisjesnamen

 1. Novi
 2. Jula
 3. Niene
 4. Liva
 5. Maya
 6. Lena
 7. Emilia
 8. Véda
 9. Flore
 10. Rosie

Jongensnamen

 1. Mika
 2. Fos
 3. Reza
 4. Flynn
 5. Lio
 6. Jefta
 7. Odin
 8. Ferre
 9. Ravi
 10. Mick

Tip

Vind jouw perfecte babynaam

Staat de ideale naam voor jouw kindje er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen. Vind jouw perfecte babynaam met onze handige babynamentool >>